Іспанія прийме гроші Єврогрупи на порятунок банків

Поділитися
Мадрид звернеться за допомогою до європейських партнерів для порятунку своєї банківської системи. Єврогрупа готова задовольнити запит Іспанії сумою до 100 мільярдів євро.

Іспанія звернеться за допомогою до європейських партнерів для порятунку своєї банківської системи, заявив міністр економіки Іспанії Луїс де Гіндос Хурадо ввечері 9 червня. Таку заяву він зробив після телефонної конференції міністрів фінансів країн єврозони, присвяченій іспанській банківській кризі.

Представники Єврогрупи в той же вечір виступили із заявою про готовність виділити для порятунку іспанських банків до 100 мільярдів євро. Таким чином, звернення Мадрида за допомогою буде задоволено. Ще 250 мільярдів євро може надати Європейський фонд фінансової стабільності (EFSF).

Іспанія стане четвертою країною Єврозони, яка попросить допомогу в партнерів по валютному союзу. Таку підтримку вже отримують Греція, Ірландія і Португалія.

Нагадаємо, авторитетне рейтингове агентство Fitch знизило кредитний рейтинг Іспанії відразу на три щаблі - з А до ВВВ з негативним прогнозом. Цей крок означає, що найближчим часом рейтинг країни може бути знижено ще значніше. Оголошуючи про своє рішення 7 червня, експерти Fitch пояснили його плачевною ситуацією з бюджетом Мадрида, а також кризою в іспанському банківському секторі. !zn

Читайте також:

МВФ не планує надавати фінансову допомогу Іспанії, заявила Лагард

Найбільше підтримують збереження єдиної європейської валюти в Греції


Грецьким банкам таємно виділили 100 млрд євро допомоги

Глава МВФ Лагард пообіцяла знайти вихід з кризи

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі