Італійці зацікавились видобутком газу на українському шельфі

Поділитися
Італійська компанія Eni зацікавлена ​​у видобутку вуглеводнів на шельфі Азовського і Чорного морів. Про це в інтерв'ю виданню "Бізнес" заявив голова державної служби геології і надр Едуард Ставицький.

"По-перше, кілька родовищ у Західній Україні. По-друге, визначені родовища в Полтавській області. І третій регіон, на який вони звернули увагу, - мілководний шельф і перехідні зони", - сказав він.

При цьому він додав, що у Eni є 78 платформ в Адріатичному морі, де ведеться видобуток на шельфі глибиною не більше 40 м. "Схожа геологія на мілководному шельфі Азовського і Чорного морів", - відзначив Е. Ставицький.

За його словами, Eni в 2011 році згортають здобич на шести платформах в Адріатичному морі, які можна буде перемістити на український шельф. "Але перед цим потрібно буде пробурити свердловини - для цього потрібна установка jack-up - самопідйомна бурова установка. Причому однієї буде недостатньо - потрібні дві", - підкреслив він.

Також Е. Ставицький висловив впевненість, що закордонні компанії будуть працювати в Україні відповідно до угод про розподіл продукції.

Eni - італійська нафтова і газова компанія, яка веде діяльність у 70 країнах світу. Добовий видобуток нафти і газу становлять 1,74 мільйонів барелів нафтового еквівалента, а доведені запаси - 6,84 мільярдів барелів нафтового еквівалента.

Минулого місяця заступник міністра енергетики та вуглепрому Сергій Чех заявив, що уряд найближчим часом розгляне розпорядження про кооперацію "Укргазвидобування" і компанії Shell з розробки нафтогазових родовищ у Чорноморському регіоні. За його словами, це дозволить Україні знизити енергетичну залежність від Росії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі