З Києва до аеропорту «Бориспіль» в 2012 будуть їздити потяги

Поділитися
Колегія Державного агентства з управління національними проектами сподівається завершити реалізацію національного проекту «Повітряний експрес», що передбачає розвиток залізничного сполучення між Києвом і аеропортом «Бориспіль», до кінця 2012 року. Про це у вівторок, 2 листопада, повідомив керівник робочої групи проекту Олег Маліч.
Колегія Державного агентства з управління національними проектами сподівається завершити реалізацію національного проекту «Повітряний експрес», що передбачає розвиток залізничного сполучення між Києвом і аеропортом «Бориспіль», до кінця 2012 року. Про це у вівторок, 2 листопада, повідомив керівник робочої групи проекту Олег Маліч.За його словами, проект, як очікується, буде затверджений у грудні 2010 року. «Проект буден затверджений постановою уряду і почне працювати з 1 грудня 2010 року. Плановий термін будівництва 28 місяців, але ми будемо прагнути закінчити його до кінця 2012 року», - сказав він. За його словами, проект розділений на дві частини і, згідно з техніко-економічним обгрунтуванням (ТЕО), орієнтовна вартість реалізації першої з них, що передбачає будівництво залізничного сполучення від аеропорту «Бориспіль» до існуючого полотна, орієнтовно складає 4,6 млрд грн, другий - 2,6 млрд грн. «Вже приступили до проектування і приїжджають китайські фахівці», - додав він. При цьому він не уточнив, що передбачено у другій частині проекту. Олег Маліч додав, що загальна протяжність залізничного маршруту Київ-Пасажирський-Видубичі-Дарниця-аеропорт «Бориспіль» складе 37 км. «Фактично, це потяг, що їде існуючою залізницею, і не вистачає тільки ділянки, яка відходить у бік аеропорту, близько 7 км», - сказав він. Раніше повідомлялося, що китайські банки висловили готовність видати кредит у розмірі 1 млрд доларів для реалізації цього проекту. Згідно з підписаною 2 вересня у Китаї у присутності голів України і КНР угодою, китайська сторона побудує залізничну трасу Аероекспрес довжиною 30 км. Генеральним підрядником проекту виступить компанія China National Machinery Industry Complete Engineering Corporation (CMCEC). Будівництво планується почати у 2011 році і завершити через три роки. Окрім будівництва, китайська сторона буде відповідати за навчання персоналу та забезпечення якості роботи нової магістралі. Кабінет міністрів України розпорядженням від 28 липня 2010 №1567-р визначив організацію залізничного пасажирського сполучення м.Київ - міжнародний аеропорт «Бориспіль». Відповідно до зазначеного документа, реалізація проекту запланована на 2010-2012 роки. Згідно з розпорядженням, термін розробки ТЕО - до 1 грудня 2010 року.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі