До березня 2012 року 26 країн ЄС узгодять проект реформи, - Ромпей

Поділитися
© Александр Шульга, ZN.UA
Голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу і президент Європейської ради Херман ван Ромпей провели сьогодні нараду у Страсбурзі, де вказали на низку важливих завдань щодо виходу з кризи.

За словами Ромпея, 26 державам Євросоюзу вже до весни наступного року буде необхідно виробити нову міжурядову угоду щодо фінансової консолідації.

Президент Євроради також підкреслив, що до цього ж терміну європейській владі необхідно повністю узгодити план введення в дію європейського стабілізаційного механізму (ESM) обсягом 500 млрд євро. Таким чином, вважає політик, ЄС вдасться взяти під контроль бюджетну політику держав співдружності і перешкодити загрозі поширення боргової кризи.

Обговорили Ромпей з Баррозу і позицію 27-го члена ЄС - Великобританії, яка в останні дні отримала статус відступника, відмовившись підтримувати реформу ЄС. У зв'язку з цим, голова Єврокомісії закликав Лондон змінити своє рішення і повернути Європу до повноцінної єдності і згоди.

В іншому разі, вважають чиновники, виникають серйозні ризики дисбалансів на внутрішньому ринку ЄС. Тим не менше, Ромпей і Баррозу висловили впевненість в тому, що найближчим часом до Сполученого Королівства повернеться здоровий глузд і політичний спокій буде відновлено.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі