Кабмін дозволив Бойку передавати в концесію ТЕЦ, які належать "Нафтогазу"

Поділитися
© liveindia.tv
Кабінет міністрів України погодився з ініціативою Міністерства енергетики та вугільної промисловості про включення низки теплоелектроцентралей, які знаходяться в управлінні НАК «Нафтогаз України», до переліку об'єктів, які може бути передано в концесію.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко.

За його словами, до переліку включено теплоелектроцентралі, що працюють на газі, з метою їх подальшого переведення на спалювання енергетичного вугілля.

«Це ТЕЦ, які працюють на газі. Ключова умова (передання їх в концесію - ред.) - переведення їх на вугілля», - сказав міністр, не уточнивши при цьому, які саме ТЕЦ дозволено передати у концесію.

Як повідомлялося, раніше заступник голови Міненерговугілля Сергій Чех повідомив, що міністерство направило на розгляд уряду пропозицію передати в концесію цілісні майнові комплекси державних підприємств «Сєвєродонецька теплоелектроцентраль» (Луганська обл.) і «ТЕЦ-2 «Есхар» (Харківська обл.). Він зазначав, що передання підприємств у концесію дозволить залучити інвестиції для фінансування проектів із реконструкції ТЕЦ з переведенням їх на сучасні технології спалювання вугілля, у тому числі на водно-вугільну суміш.

С.Чех також не виключив, що у разі схвалення на рівні уряду пропозицій міністерства про передання ТЕЦ у концесію, відповідні концесійні конкурси може бути оголошено в 2012 році.

Нагадаємо, що в управлінні НАК «Нафтогаз України» з 2009 року перебуває 10 ТЕЦ: Сєвєродонецька, Дніпродзержинська, Одеська, Херсонська, Лисичанська, Зуєвська, Миколаївська, Криворізька теплоелектроцентралі, ВАТ «Харківська ТЕЦ-5» та ДП «Кримські генеруючі системи».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі