Кабмін офіційно визнав, що переговори з МВФ зайшли в глухий кут

Поділитися
Небажання влади піднімати тарифи напередодні виборів призвело до того, що переговори з МВФ, фактично, зайшли у глухий кут, і цього вже не приховують в Кабміні.

Переговори України з Міжнародним валютним фондом зайшли у глухий кут, вважає віце-прем'єр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко.

"Про американських лобістів не знаю, але те, що ми зайшли у глухий кут - це точно", - сказав він на прес-конференції у середу в Києві, відповідаючи на питання, чи правда, що переговори з МВФ зайшли у глухий кут, і що уряд звернувся до американських лобістів.

За словами Тігіпка, МВФ наполягає на піднятті тарифів на газ для населення, чого українська влада робити не буде. "У них позиція одна - підняти тарифи, інших проблем у нас не залишилося. Піднімати тарифи ми не будемо", - сказав він.

Востаннє місія МВФ працювала в Україні з 25 жовтня по 3 листопада 2011 року, після чого взяла паузу для додаткового відпрацювання технічних питань.

У кінці липня 2010 року МВФ відкрив для України програму stand by на SDR10 млрд (близько $15,6 млрд). Тоді ж Київ отримав перший транш у розмірі SDR1, 25 млрд. У грудні 2010 року МВФ вирішив виділити країні другий транш кредиту stand-by у розмірі SDR1 млрд.

Програма stand-by передбачала виділення Україні щокварталу ще восьми траншів, починаючи з середини березня 2011 року, у разі успішного продовження співпраці.

За оцінкою Світового банку, в даний час існує ризик розірвання чинної угоди про кредитну програму stand-by України з МВФ.

МВФ очікував від України затвердження пенсійної реформи та розв'язання проблеми занижених тарифів на газ для населення. Якщо закон про пенсійну реформу був прийнятий, то в питанні газових тарифів український уряд зайняв жорстку позицію про неможливість їх підвищення. !zn

Читайте також:

Азаров до кінця березня направить на перемовини до МВФ нового міністра фінансів

Україна попросить МВФ рефінансувати старий борг новим кредитом

МВФ може припинити кредитування України

Мінфін: Україні доведеться знову позичати, щоб повернути старі борги

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі