Кабмін подав у Раду проект держбюджету на 2013 рік

Поділитися
© ZN.UA
Проект державного бюджету був внесений у рамках конституційних термінів - до 15 вересня. Проте в уряді вже заявили, що документ буде вимагати «певного доопрацювання».

Кабінет міністрів вчасно вніс законопроект "Про державний бюджет України на 2013 рік" до Верховної Ради, повідомив перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський журналістам в кулуарах 9-ї Ялтинської щорічної зустрічі.

"Ми подали бюджет в рамках конституційних термінів (до 15 вересня - ІФ), але він, безумовно, буде вимагати певного доопрацювання", - сказав перший віце-прем'єр.

На запитання журналістів щодо оцінки проекту експертами Міжнародного валютного фонду (МВФ), В.Хорошковський повідомив, що вони бачили "макроекономічну рамку", хоча і не зовсім у цьому документі погодилися, зокрема, з дефіцитом.

"До честі МВФ, вони дуже добре ознайомлені з макроекономічною ситуацією. У цьому сенсі вони абсолютно все дуже чітко розуміють", - додав перший віце-прем'єр.

У той же час на сайті Верховної Ради текст законопроекту поки відсутній. Як повідомлялося, уряд на засіданні 12 вересня схвалив проект держбюджету-2013, заснований на прогнозі зростання ВВП в наступному році на 4,5% (номінальний обсяг - 1,688 трлн грн) при інфляції 5,9%.

Дефіцит держбюджету-2013 пропонується в розмірі 27,8 млрд грн, або 1,65% ВВП (у 2012-му - 1,7% ВВП). При цьому доходи держбюджету-2013 можуть зрости на 6,4% в порівнянні з планом на 2012 рік - до 394,6 млрд грн, а сума видатків та кредитування з держбюджету збільшаться на 6,3% - до 434,6 млрд грн.

В цілому доходи зведеного бюджету в наступному році оцінюються в розмірі 499,4 млрд грн, що на 8% більше плану на 2012 рік. !zn

Читайте також:

Азаров зібрався «роздути» бюджет на 2013 рік у півтора рази - до 500 млрд грн


Міністр фінансів не знає ціни на газ і курс долара, закладених у бюджет-2013

У Януковича вже хочуть переписати бюджет Азарова - він не дуже реалістичний


Кабмін затвердив проект держбюджету на 2013 рік: дефіцит зменшити не вдалося

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі