Кабмін доручив Фонду держмайна продати держпакети "Кримського титану" і "Сумихімпрому"

Поділитися
Держагентство з управління державними корпоративними правами та майном має передати ФДМ 100% акцій ПАТ "Державна холдингова компанія (ДХК)"Титан Україна", яке і має в своєму розпорядженні відповідні пакети.

Кабінет міністрів України доручив Фонду державного майна (ФДМ) України продати державні пакети акцій ПрАТ "Кримський титан" і ПАТ "Сумихімпром".

Відповідне рішення закріплене урядовою постановою № 469-р від 11 липня.
Згідно з документом, Державне агентство з управління державними корпоративними правами та майном має передати ФДМ 100% акцій ПАТ "Державна холдингова компанія (ДХК) "Титан Україна", яке і має в своєму розпорядженні відповідні пакети.
У свою чергу, ФДМ повинен вилучити зі статутного фонду ПАТ "Державна акціонерна компанія (ДАК) "Титан" (входить до складу ДХК) 50% +1 акцію ПрАТ "Кримський титан" і продати цей пакет.
У місячний термін після цього, фонд повинен вилучити зі статутного фонду ДХК 100% акцій ПАТ "Сумихімпром" і ДАК "Титан", і продати ці пакети.
У результаті ДХК "Титан Україна" підлягає ліквідації.
Як повідомлялося, група OstChem бізнесмена Дмитра Фріташа володіє 50% -1 акцією "Кримського титану". Керівники "Титану України" і "Сумихімпром" - колишні топ-менеджери з OstChem Group. Д.Фірташ неодноразово заявляв про інтерес до консолідації титанових активів.
"Кримський титан" - провідний у Східній Європі виробник діоксиду титану.
"Сумихімпром" спеціалізується на випуску двоокису титану, сірчаної кислоти, жовтих і червоних залізоокисних пігментів, складних мінеральних добрив і коагулянту для очищення води. У державній власності знаходиться 100% його акцій. !zn
Читайте також:

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі