Кабмін прийме постанову про виплату вкладів Ощадбанку СРСР наступного тижня

Поділитися
Азаров доручив розробити найпростіший механізм виплат компенсацій вкладникам Ощадбанку СРСР. Прем'єра не влаштувала пропозиція, що основним способом отримання компенсації була запропонована платіжна картка Ощадбанку.

Постанову про виплати вкладів Ощадбанку СРСР буде прийнято на наступному тижні. Про це під час засідання Кабінету міністрів України 18 квітня заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«Я доручив Міністерству фінансів, Міністерству соціальної політики і праці, разом з Пенсійним фондом, а також з НБУ доопрацювати проект постанови, щоб прийняти його в цілому вже на наступному тижні. Нам потрібно почати виплати. Всі необхідні рішення для цього є: зміни до бюджету прийняті, є фінансовий ресурс. Голова держави підписав документ», - заявив він.

Прем'єр повідомив, що 17 квітня на засіданні уряду він відхилив розроблену постанову щодо механізму компенсаційних виплат і відправив її на доопрацювання, оскільки документ не відповідав основній меті - максимально спростити отримання компенсацій.

Азарова також не влаштувала пропозиція, що основним способом отримання компенсації була запропонована платіжна картка Ощадбанку.

"Люди повинні вільно обирати, як отримувати компенсацію: готівкою, на рахунок, або на картку", - вважає глава уряду.

Прем'єр нагадав, що цього року уряд планує витратити на виплати за втраченими вкладами 6 млрд 150 млн грн: «Вчора уряд розглядав проект постанови про механізми компенсаційних виплат втрачених внесків. Його довелося відправити на доопрацювання... Необхідно забезпечити, щоб виплати відбувалися без принизливих черг, без маси документів. Потрібно забезпечити простий і зрозумілий механізм для них, щоб це займало мінімум часу для них. Потрібно забезпечити право вибору для кожного, як він хоче отримувати ці кошти: на платіжну картку або готівкою». !zn

Читайте також:

Компенсацію вкладів Ощадбанку СРСР можна буде отримати і за померлих вкладників

Тігіпко запевняє, що підвищення пенсій з виборами не пов'язано

Янукович наказав Азарову переписати бюджет під свої соціальні ініціативи

«Вітіну тисячу» всім і відразу забрати не вийде

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі