Кабмін розслідує скандал навколо підписання з іспанцями угоди щодо LNG-терміналу

Поділитися
Кабмін розслідує скандал навколо підписання з іспанцями угоди щодо LNG-терміналу
Після скандалу з «LNG-терміналом» на засіданні Кабінету міністрів була створена комісія, що візьметься за посадовців, які підписали скандальну угоду від української сторони.

Кабінет міністрів 5 грудня створюється Комісія з розслідування обставин підписання угоди про співпрацю з іспанською Gas Natural Fenosa в реалізації національного проекту «LNG-термінал», навколо якого розгорівся скандал.

Про це сьогодні на своїй персональній сторінці у Facebook повідомив глава Державної служби з питань регуляторної політики та підприємництва Михайло Бродський.

«Після скандалу з «LNG-терміналом». Сьогодні на засіданні Кабінету міністрів була створена комісія, що візьметься за посадовців, які підписали скандальну угоду від української сторони. Комісія вивчить всі нюанси: як підписували, чому, як перевіряли представників іспанської компанії і т.д. А потім поставить питання і про відповідальність цих чиновників», - повідомив Бродський.

- У Каськіва визнали, що іспанська компанія не погоджувалася брати участь у будівництві LNG-терміналу


Як повідомлялося, Держінвестпроект 26 листопада 2012 року підписав угоду про співпрацю з іспанською Gas Natural Fenosa в рамках будівництва LNG-терміналу в Одеській області. З іспанської сторони документ підписав Джорді Сарда Бонвехі, який раніше також фігурував у якості представника компанії Enegas (Іспанія), нібито зацікавленої в інвестуванні в український LNG-термінал.

Однак компанії Gas Natural Fenosa і Enegas заявили, що жодних документів не підписували, а Джорді Сарда Бонвеі не є їхнім представником. Іспанські компанії також додали, що не розглядають питання участі у консорціумі з будівництва LNG-терміналу в Україні.

Як пояснив куратор Національного проекту “LNG-термінал” Віталій Дем'янюк, Джорді Сарда Бонвеі є професійним комерційним представником, що працює в інтересах багатьох іспанських компаній.

«У даному випадку Бонвеі технічно організовував візит представників Gas Natural в Україну і мав супроводжувати їх під час церемонії ... Прибуття представників Gas Natural очікувалося в понеділок, проте вони так і не прилетіли до Києва. Зв'язавшись з Барселоною, він (Джорді Сарда Бонвеі - ред .) вирішив, що може сам підписати угоду, підтвердивши повноваження пізніше ... Проте потім виявилося, що Бонвеі фактично перевищив повноваження», - резюмував Дем'янюк. !zn

Читайте також:

Україна почала будівництво LNG-терміналу

Через скандал Україна перевірить, з ким насправді підписала консорціум з LNG-терміналу

Підписант угоди щодо LNG-терміналу визнав, що повноважень у нього не було

У дискредитації проекту будівництва ЗПГ-терміналу в Україні простежується «рука Кремля» - політолог

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі