Кабмін навряд чи вирішить проблему виплати держборгу за рахунок внутрішніх запозичень

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Залучення внутрішніх валютних ресурсів через випуск індексованих ОВДП і казначейських зобов'язань не здатне повністю вирішити проблему рефінансування суверенних боргів.

У наступному році обсяг розміщень казначейських зобов'язань, номінованих в іноземній валюті, може скласти $500-600 млн. Таку думку в коментарях ZN.UA висловив начальник відділу аналізу і досліджень "Райффайзен Банку Аваль" Дмитро Сологуб.

Уряд збирається у наступному році позичити у населення $1 млрд

Експерт нагадав, що в поточному році Міністерство фінансів повністю розмістило перший випуск казначейських зобов'язань на $100 млн і початок розміщення другого випуску, також на $100 млн.

У той же час, посилаючись на практику поточного року, Сологуб припустив, що залучення внутрішніх валютних ресурсів через випуск валютних ОВДП і казначейських зобов'язань не здатне повністю вирішити проблему рефінансування суверенних боргів.

«На наш погляд, владі буде досить складно виконати свої фінансові зобов'язання в наступному році без відновлення співпраці з МВФ», - констатував аналітик.

Нагадаємо, що з 7 по 17 грудня в Україні буде працювати місія МВФ на чолі з Крістофером Джарвісом. Як заявляв голова київського представництва МВФ Макс Альєр, місія буде вести переговори з Україною щодо нової угоди stand-by.

Відзначимо також, що в умовах складної несприятливої ситуації на зовнішніх боргових ринках, уряд в держбюджеті-2013 має намір зробити акцент на внутрішніх запозиченнях. Зокрема, наступного року Україна має намір позичити близько 135,53 млрд грн. При цьому внутрішні запозичення плануються на рівні 92,863 млрд грн і зовнішні - близько 42,668 млрд грн. !zn

Читайте також:

Україна у 2013 році планує позичити 135 млрд грн

У 2013 році Кабмін має намір позичати менше, але потім знову візьметься за своє

Рада НБУ рекомендувала Кабміну закривати «дірки» в держбюджеті грошима населення

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі