Кабмін заклав у проект держбюджету-2012 ціну газу в розмірі 415 доларів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Кабінет міністрів заклав у проект держбюджету на 2012 рік ціну імпортованого російського газу в розмірі 414-416 дол за 1 тис. кубометрів. Про це у середу, 14 вересня, повідомив журналістам перший віце-прем'єр Андрій Клюєв.

Віце-прем'єр пояснив, що зазначена ціна розраховувалася за формулами, які містяться у контракті на купівлю-продаж газу між НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром» від 19 січня 2009 року.

Як повідомлялося, Київ неодноразово заявляв про необхідність переглянути формулу ціноутворення на російський газ. Українська сторона також не виключає можливості звернення до міжнародного суду для розірвання газових угод 2009 року. Москва у свою чергу вважає справедливими умови газових угод і заявляє про готовність відстоювати свою позицію в судах.

Нагадаємо, ціна імпортованого НАК «Нафтогаз України» до країни російського природного газу у першому кварталі 2011 року зросла до 264 дол за 1 тис. кубометрів у порівнянні з 252 дол в четвертому кварталі 2010 року. У другому кварталі 2011-го, за даними НАК, ціна газу становила близько 297 дол за 1 тис. кубометрів, у третьому - 354 дол. На четвертий квартал ціна прогнозується на рівні 388 дол за 1 тис. кубометрів.

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Євгеній Бакулін вважає справедливою ціну на газ в розмірі 230 дол за 1 тис. кубометрів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі