Кабмін запускає нову житлову програму - «Оренда з правом викупу»

Поділитися
© tovstyzhenko.com
Участь у цій програмі зможуть взяти всі, кому потрібне житло. Програма передбачає надання житла в кредит з правом викупу під 3% річних без початкового внеску. «Оренда з правом викупу» відрізняється від програми «Доступне житло» тим, що держава не відшкодовує 13% вартості житла.

Вже наступного тижня Кабмін планує запустити нову житлову програму під назвою «Оренда з правом викупу». Про це повідомив голова правління Державної іпотечної установи Валентин Рибачук.

«У наступний понеділок або середу. Подивимося, як швидко спрацює Міністерство фінансів», - зазначив Рибачук.

Участь у цій програмі зможуть взяти всі, кому потрібне житло. Програма передбачає надання житла в кредит з правом викупу під 3% річних без початкового внеску.

«Оренда з правом викупу» відрізняється від програми «Доступне житло» тим, що в другій програмі держава відшкодовує 13%, а в першій ніхто нічого не відшкодовує», - повідомив Рибачук.

Механізм дії програми голова правління ДІУ пояснив так: «Наша організація буде викуповувати квартири, здавати в оренду, але з правом викупу. Крім того, ми будемо купувати недобудовані об'єкти в банків, потім їх облаштовувати і здавати в оренду. Таким чином, ми одночасно запустимо фінансову систему ».

Вартість квадратного метра «програмного» житла в Києві коштуватиме 7,5 тис. грн, в обласних центрах - 5,5 тис. грн та 4,3 тис. грн в маленьких містах. !zn

Читайте також:

Коло претендентів на «доступне житло» звузилося

Охочих отримати дешеву іпотеку «від Януковича» скоро буде більше, ніж доступних квартир

Київський ринок нерухомості повільно рухається до «дна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі