Каськів готовий "відповісти головою" за скандал з підписанням угоди щодо LNG-терміналу

Поділитися
Каськів готовий
Глава Держінвестпроекту не вважає історію з підписанням угоди "міжнародним скандалом", однак готовий "усунути все, що заважає реалізації проекту", у тому числі й подати у відставку.

Голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України (Держінвестпроект) Владислав Каськів готовий скласти повноваження через скандал з підписанням угоди про будівництво LNG-терміналу під Одесою.

"Якщо це (відставка - ред.) буде сприяти реалізації цього проекту - які питання? Для мене взагалі питання будівництва LNG-терміналу - це не питання моєї долі, це стратегічне питання для України, яке не реалізовувалося 20 років. Тож все, що заважає реалізації цього проекту, я готовий усунути", - заявив він в інтерв'ю "Українській правді".

- Іспанець, з яким Україна домовилася будувати LNG-термінал, не мав на це повноважень

Каськів також уточнив, що і президент Віктор Янукович, і прем'єр-міністр Микола Азаров "проінформовані про ці обставини" і зазначив, що не вважає історію з підписанням скандалом, а тільки технічними непорозуміннями.

"Я думаю, в цій ситуації слово " скандал" не можна застосовувати, так само, як і говорити, що він вийшов на міжнародний рівень. Питання перебуває тільки у технічній площині з'ясування іспанською стороною представника, який ставив свій підпис", - сказав глава Держінвестпроекту, підкресливши, що в історії "немає ніякої інтриги".

Каськів також уточнив, що підписаний документ був угодою про співпрацю, кінцевою метою якої була участь іспанської компанії в консорціумі інвесторів з будівництва терміналу зрідженого газу.

Як відомо, 26 листопада Україна підписала з компанією Gas Natural SDG, SA (Іспанія) угоду про співпрацю щодо реалізації національного проекту «LNG-термінал». Зокрема, компанія мала виступити інвестором реалізації проекту.

Спочатку планувалося, що документ від іспанської сторони підпише директор із зовнішніх зв'язків Gas Natural SDG, SA Джорді Гарсіа Табернеро.

Однак через те, що він не зміг з неназваних причин бути на церемонії, документ підписав Джорді Бонвехі, який, за інформацією ЗМІ, не працює у Gas Natural і є професійним комерційним представником, який представляє інтереси Gas Natural, Enegas, інших іспанських компаній.

Після підписання документа агентство Reuters з посиланням на представників компанії повідомило, що Gas Natural не планує інвестувати кошти в реалізацію проекту «LNG термінал». !zn

Читайте також:

Підписант угоди щодо LNG-терміналу визнав, що повноважень у нього не було

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі