Київ витратить на святкування Дня незалежності України 2-3 млн грн

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
На святкування Дня державного прапора України та Дня Незалежності з бюджету витратять 2-3 млн. Решта коштів будуть залучені від спонсорів.

Фінансувати заходи, присвячені відзначенню Дня державного прапора України та Дня Незалежності, будуть спонсори та меценати, а з муніципального бюджету на ці цілі витрачаються невеликі суми коштів. Про це повідомив голова КМДА Олександр Попов.

"Основні заходи, які ми проводимо, я маю на увазі культурну програму на Майдані Незалежності, ми, як правило, проводимо за кошти, які залучаємо від спонсорів та меценатів. Ми вважаємо, що на розважальні заходи виділяти бюджетні кошти у великих розмірах неправильно ... В цілому на ці заходи ми виділяємо від 200-300 тис. грн до 1,5 млн грн. Цього року на святкування Дня незалежності ми витратимо 2-3 млн грн муніципальних коштів", - зазначив Попов.

Решта коштів, за словами голови КМДА, були залучені від спонсорів.

У свою чергу в.о. першого заступника Головного управління культури Київської міської державної адміністрації Валентина Ліновицька повідомила, що головною подією до Дня Незалежності буде відкриття двох музеїв вже з експозиціями: музей історії міста Києва та музей шістдесятників. За її словами, музей міста Києва обладнаний сучасним мультимедійним обладнанням, якого немає в жодному музеї української столиці.

Начальник Головного управління з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю КМДА Марина Хонда розповіла, що до святкування Дня Незалежності України повністю підключиться центр столиці. «Вся територія центральної частини міста буде задіяна в святкуванні Дня Незалежності України», - зазначила вона.

Хонда також повідомила, що вперше відбудеться фінал другого чемпіонату з баскетболу України 2012 року. Вона зазначила, що на центральних вулицях будуть встановлені професійні баскетбольні корти, кожен на 2400 уболівальників. У фіналі українського чемпіонату з баскетболу візьмуть участь близько 200 команд, з них 20 - міжнародних.

У ці ж дні у Києві пройде фестиваль морозива, а на центральних площах - концерти. Так, 24 серпня відбудуться концерти відомих українських виконавців, таких як Олександр Пономарьов, Марія Яремчук, ВВ тощо. На Софійській площі пройде концерт класичної музики.

Хонда зазначила, що традиційно 23 серпня, у День державного прапора України, буде піднято державний прапор президентом України, а 24 серпня, у День Незалежності України, відбудеться молитва за Україну біля пам'ятника Володимиру Великому та покладання квітів до пам'ятників Тарасу Шевченку та Михайлу Грушевському. У цих заходах будуть брати участь представники влади, у тому числі глава держави Віктор Янукович. !zn

Читайте також:

У День Незалежності під «Українським домом» відбудеться акція на захист української мови

День Незалежності відзначать салютами, але військового параду в Києві знову не буде

Лаврську дзвіницю відкриють для відвідування на День Незалежності

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі