Київська влада заявила про непричетність до подорожчання хліба

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
«Київхліб» самовільно підвищив ціни на хліб. Київська влада стверджує, що завжди була проти, і має намір звернутися в Антимонопольний комітет і Генеральну прокуратуру.

Київська міська влада не бачить економічних підстав для підвищення ціни на хліб. Таку заяву зробив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

«Якщо «Київхліб» не перегляне свою цінову політику на споживчому ринку столиці, ми будемо змушені звернутися в Антимонопольний комітет України і Генеральну прокуратуру з проханням застосувати відповідні санкції до підприємства», - цитує Голубченка прес-служба КМДА.

При цьому він зазначив, що під час нещодавньої наради щодо стабілізації цін на хліб і хлібобулочні продукти виробництва ПАТ «Київхліб» була досягнута домовленість з Аграрним фондом на постачання борошна для дочірніх підприємств акціонерного товариства за цінами нижче ринкових. Але, незважаючи на це, ПАТ «Київхліб» самостійно з 12 листопада підвищило ціни на хліб «Український» столичний подовий вагою 0,95 кг із 4 грн. до 4,68 грн. і батон нарізний «Київський» вагою 0,5 кг з 3,50 грн. до 3,84 грн.

- У Києві після виборів подорожчав хліб

Голубченко вважає доцільною перевірку фінансового стану ПАТ «Київхліб», «яке заявляє про скрутне економічне становище, а також перевірити ПрАТ «Київмлин» щодо обґрунтованості підвищення цін на борошно». !zn

Читайте також:

Подорожчання хліба в Києві пояснили важким економічним становищем

Кабмін підвищив ціни на весь міцний алкоголь

У Житомирі одразу після виборів відключили гарячу воду

З 1 листопада на 10% дорожчає телефонний зв'язок

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі