Китай допоможе Україні виробляти агротехніку, пестициди та біопаливо

Поділитися
Замість імпорту техніки і хімікатів, Україна може почати своє виробництво. Допомогти в цьому має намір Китай - зараз сторони обговорюють будівництво та переобладнання спільних заводів в Україні.

Україна і Китай розробляють спільне будівництво двох заводів з виробництва хімікатів та аграрної техніки, а також переобладнання наявних спиртзаводів для виробництва біопалива.

Про це сьогодні журналістам під час українсько-китайської підкомісії з питань співробітництва у сфері сільського господарства повідомив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк.

«Ми і китайська сторона розробляємо спільне будівництво заводу з виробництва гербіцидів і пестицидів, - це цуже цікаво для нас..», - сказав Присяжнюк, зазначивши, що зараз Україна практично на 100% їх імпортує, що забирає $1 млрд.

Україна невблаганно перетворюється на ресурсний придаток Китаю

«Ми розуміємо, що та продукція, ті машини, які виробляє Китай, для нас дуже цікаві. На першому етапі ми будемо розвивати імпорт з Китаєм, і зараз ведеться робота зі створення СП з виробництва тракторів на території нашої країни», - також повідомив Присяжнюк.

За його словами, українсько-китайська комісія веде роботу також по можливості переобладнання українських спиртових заводів на заводи з виробництва біопалива.

«Об'єднавши зусилля природні, технічні та фінансові, ми можемо виробляти продукцію й експортувати її на ринок третіх країн», - сказав аграрний міністр.

Він також нагадав, що зараз дуже важливим є те, щоб Україна найближчим часом підписала угоду про зону вільної торгівлі (ЗВТ) з Європейським Союзом (ЄС). «Це дасть можливість нам спільно вийти на ці (країн Євросоюзу, - ред.) ринки», - сказав Присяжнюк.

Раніше повідомлялося, що Національний банк України (НБУ) має намір ввести у золотовалютні резерви китайський юань. З цією метою регулятор домовився з центробанком Китаю про проведення свопів гривня/юань, щоб тримати в резервах до 30% українсько-китайського товарообігу ($2,5 млрд). !zn

Читайте також:

Китайці допоможуть Україні відновити видобуток бурого вугілля

Україна втрачає шанс "стати Китаєм для Європи", - думка

Держава буде стимулювати виробництво і споживання біопалива в Україні

Українську митницю звинуватили в упередженості: не раді китайцям і їхнім товарам

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі