Китай готовий допомогти Європі в подоланні кризи

Поділитися
© entornointeligente.com
Китай обіцяє допомогу і спростовує звинувачення в бажанні «купити Європу».

Голова КНР Ху Цзіньтао запевнив канцлера ФРН Ангелу Меркель у тому, що Китай надасть Євросоюзу допомогу в подолання кризи в зоні євро. У ході переговорів з Меркель у Пекіні в п'ятницю, 3 лютого, китайський керівник також висловив упевненість Китаю в стабільності європейської валюти, повідомляє агентство dpa з посиланням на джерела в уряді ФРН.

Раніше з аналогічними запевненнями виступив прем'єр Держради Китаю Вень Цзябао в ході зустрічі з Ангелою Меркель у кулуарах економічного форуму в Гуанчжоу, в якому, серед інших, брали участь керівники концернів Volkswagen, Siemens і Lenovo. За словами Вень Цзябао, Китай розглядає можливість більш активної участі в Європейському фонді фінансової стабільності (EFSF) і Європейському стабілізаційному механізмі (ESM).

При цьому глава уряду КНР заперечив думку про те, що його країна нібито намагається «купити Європу», вказавши, що для цього в Китаю немає ні наміру, ні можливостей.

Тим часом китайські державні ЗМІ зазначають, що Китай навряд чи купить великий пакет єврооблігацій, якщо Євросоюз не продемонструє більшої єдності в справі реформування своєї фінансової системи. !zn

Читайте також

Країни ЄС домовилися про політику жорсткої економії

S&P кваліфікує обмін боргу Греції як дефолт

МВФ і СОТ застерегли світ від надмірних заходів економії

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі