Китай профінансує український аграрний сектор на $3 млрд

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© adressa.no
Відповідно до підписаного між двома країнами Меморандуму, Україна зможе залучити кошти на фінансування конкретних проектів у своєму агросекторі, що дозволить, зокрема, збільшити продуктивність, поліпшити фінансові можливості та технічне переоснащення для вітчизняних сільгоспвиробників.

Україна та Китай 28 червня підписали Меморандум про співробітництво з підтримки сільського господарства, який дає змогу Україні залучити кошти в обсязі $3 млрд на фінансування пріоритетних проектів у сільськогосподарському секторі.

Підписання меморандуму про виділення $3 млрд для розвитку вітчизняного аграрного сектора - закономірне проміжне рішення в рамках співробітництва та домовленостей між Україною та Китаєм, зазначив міністр аграрної політики Микола Присяжнюк, якого цитує прес-служба МінАП.

За словами Присяжнюка, це дасть можливість, по-перше, поліпшити і збільшити обсяг товарообігу сільськогосподарської продукції та продовольства, а по-друге, сприятиме надходженню нових інвестицій в аграрний сектор, що дасть змогу збільшити продуктивність, поліпшити фінансові можливості для сільгоспвиробників України і, відповідно, технічне переоснащення.

Глава МінАП додав, що відповідно до Меморандуму Україна зможе залучити кошти на фінансування конкретних проектів у агросекторі, що обговорюватиметься додатково.

Міністр підкреслив, що домовленості, які зафіксовані в Меморандумі, дають змогу ініціювати подальші переговори щодо виділення кредитних грошей та щодо гарантій, надання яких є однією з умов Ексімбанку Китаю. Наразі обговорені умови кредиту і процентної ставки.

Присяжнюк нагадав, що Меморандум також є наслідком співпраці між Національними банками, зокрема є логічним наслідком підписання минулого вівторка в Пекіні валютного свопа (домовленості про взаємний обмін національними валютами).

Як прокоментував голова Національного банку України (НБУ) Сергій Арбузов, відзначивши унікальність документа як щодо суми, так і щодо умов її надання, китайська сторона проявила гнучкість у цьому питанні.

«Зі свого боку ми не підведемо і будемо поставляти в КНР сільгосппродукцію найвищої якості», - додав він.

Заступник голови Ексімбанку Китаю Чжу Сіньцян, у свою чергу, підкреслив, що Україна - дуже хороший і надійний партнер для Китаю. «В останні роки наші зв'язки стали дуже тісними; ми готові з вами працювати у багатьох напрямках, особливо в сільському господарстві», - зауважив він. !zn

Читайте также:

Украина неумолимо превращается в ресурсный придаток Китая

Китай допоможе Україні виробляти агротехніку, пестициди та біопаливо

Украина и Китай договорились о взаимном обмене нацвалют на сумму $2,4 млрд

Україна втрачає шанс «стати Китаєм для Європи», - думка

Украина будет искать новые источники инвестиций в Китае

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі