Китайці почнуть будувати електричку до Бориспіля відразу після закінчення Євро-2012

Поділитися
Початок будівництва електрички до Борисполя вже оголошувався у минулому році. Дорогу мають збудувати китайські компанії під кредит китайських банків. Потім «Повітряний експрес» потрапить у приватні руки.

Будівництво залізничної траси «Повітряний експрес» між центральним залізничним вокзалом у Києві та аеропортом «Бориспіль» розпочнеться відразу після завершення Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012.

Про це на прес-конференції сьогодні повідомив голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів.


«Як тільки завершиться Євро-2012, розпочнеться будівництво «Повітряного експресу», минулого тижня ми завершили всі формальності», - сказав він.

За словами Каськіва, після завершення будівництва траса «Повітряного експресу» буде передана у приватну власність. «Ми хочемо передати «Повітряний експрес» у приватні руки для адміністрування, але поки що не можемо визначити, буде це концесія або ж приватизація», - сказав Каськів.

Згідно з підписаною 2 вересня 2010 року в Китаї у присутності голів України і КНР угодою, китайська сторона побудує залізничну трасу аероекспресу довжиною 30 км.

В рамках реалізації національного проекту 5 квітня 2012 року було зареєстровано державне підприємство «Дирекція з будівництва та управління національним проектом "Повітряний експрес" та іншими інфраструктурними об'єктами Київського регіону».

У березні минулого року Кабмін надав ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» державну гарантію для реалізації проекту організації залізничного сполучення з Києвом у розмірі 372 300 тисяч доларів.

Кредит під будівництво нададуть китайські банки на 15 років з канікулами терміном у три роки і ставкою кредитування Libor +3,5%. !zn

Читайте також:

Регіонал запропонував звільнити китайську електричку у Бориспіль від всіх податків

Китайці почали будувати електричку у Бориспіль

Китайці почнуть будувати електричку у "Бориспіль" вже через кілька тижнів

Україна взяла у китайців 2 млрд дол на "Повітряний експрес" та інші об'єкти

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі