Китайці почнуть будувати електричку до «Борисполя» вже за декілька тижнів

Поділитися
Китайська компанія почне будівництв швидкісного залізничного сполучення між аеропортом «Бориспіль» та Києвом вже в найближчі тижні. Про це в ефірі «5 каналу» повідомив голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів.

«По базовому національному проекту «Повітряний експрес» сьогодні підписані фінальні документи, які дозволяють вже через кілька тижнів розпочати будівництво…» - сказав В.Каськів.

За його словами, що умови на яких підписано угоду про будівництво «Повітряного експресу», стали значно вигідніші, ніж стартові.

«Умови на яких ми підписали вночі два дні тому, вони на багато кращі ніж ті рамкові, стартові позиції з яких ми починали в вересні. Покращена процентна ставка, покращені умови кредитування і тепер ми можемо чітко сказати, що більше половини коштів будуть спожиті українською економікою, українськими підрядниками. Ми повністю застрахувались від усяких проявів корупції – сама китайська компанія є генеральним підрядником, буде проводити усі тендери», – зазначив В.Каськів.

«Китайська компанія підрядна – вона бере роботу під ключ, тобто відповідає за результат, але контрактом ми передбачили, що субпідрядні роботи – безпосередня закупка матеріалів, робоча сила, у тому числі, більш як на 50% будуть направлені в українську економіку...» – додав він.

Нагадаємо, що початкова вартість проекту складає 3,27 млрд грн. (400 млн долл.). Термін будівництва - 28 місяців.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі