Київ входить до п'ятірки міст Європи за ціною готельного номера

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Експерти прогнозують складний рік для українських готелів: надії на новий сплеск інтересу за рахунок проведення Євро-2012 поки не виправдовуються, а потік бізнес-туристів скорочується.

Київ входить до ТОП-5 міст Європи за середньою вартістю готельного номера на рівні 266 доларів за ніч, при цьому цей показник майже на 30% нижче докризового рівня, повідомляється в прес-релізі компанії Jones Lang LaSalle (JLL) Hotels.

За словами виконавчого віце-президента, керівника JLL Hotels в Росії і СНД Марини Усенко, проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року і фінансові преференції, запропоновані інвесторам з боку держави, стимулювали сплеск будівництва готелів, який вже найближчим часом може вплинути на баланс ринку.

«До кінця 2015 року на ринок Києва має вийти ще 2279 номерів високого і середньоцінового стандарту, що збільшить поточну пропозицію на 83%», - прогнозує Усенко.

Читайте: Складено рейтинг Топ-100 кращих готелів в Україні

Загалом, за даними компанії, в Україні з більш ніж 9,8 тис. номерів у 133 зареєстрованих засобах колективного розміщення тільки 28% номерів можна віднести до сучасного стандарту. Більше третини якісного номерного фонду Києва відноситься до сегментів luxury і upper-upscale - 933 номери, до сегменту upscale - 607 номерів, mid-market - 557 номерів, economy - 662 номери.

У компанії відзначили, що «в цілому 2012 може стати складним періодом у житті готелів Києва: надії на новий сплеск інтересу до України/Києва за рахунок проведення Євро-2012 поки не виправдовуються, водночас як бізнес-туристи можуть знизити число відвідувань міста в період проведення матчів, а також під час осінніх парламентських виборів». !zn

Читайте також:

Київ у рейтингу конкурентоспроможності - останній серед міст Європи

Європейські збірні відмовилися базуватися в Україні через високі ціни у готелях


Українські готелі підвищили ціни перед Євро-2012 «всього» в 3-7 разів, а не в 10

Внутрішній туризм в Україні зріс на 7-10%

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі