Київ зустріне Новий рік без бюджету

Поділитися
Київ зустріне Новий рік без бюджету © Yuri Kozyrev / NOOR for TIME
Столична влада не буде цьогоріч приймати бюджет міста. За словами серекретаря Київради Галини Гереги, швидше за все, бюджет Києва на 2013 рік буде прийнятий у другій половині січня наступного року.

Бюджет Києва на 2013 рік не буде прийнятий у поточному році, про це заявила секретар Київради Галина Герега.

«Ми прийняли бюджет до розгляду. Звернулися до президента, прем'єр-міністра та парламенту, щоб вони переглянули бюджет міста Києва. У цьому році його приймати не будемо», - заявила Герега.

За її словами, швидше за все, бюджет буде прийнятий у другій половині січня 2013 року.

Раніше секретар Київради Галина Герега заявляла, що прийнятий Верховною Радою держбюджету-2013 «поставив Київ на межу виживання».

«На розвиток ми не отримаємо гроші. Тому навряд чи знайдеться сміливець в сесійній залі, який проголосує за те, щоб прийняти такий бюджет», - сказала вона.

Нагадаємо, у столиці склалася критична ситуація навколо прийняття міського бюджету на 2013 рік. Так, у підписаному президентом Віктором Януковичем Держбюджеті-2013 як і раніше закріплена норма, за якою у столиці забирається половина надходжень від прибуткового податку. У Держбюджеті також немає субвенції на виконання Києвом функції столиці. Крім того, витрати на делеговані функції на наступний рік спущені Мінфіном у розмірі, що дозволяє виплачувати зарплату бюджетникам тільки на рівні чистого окладу - без будь-яких надбавок і премій.

Голова КМДА Олександр Попов раніше заявив, що держбюджет-2013 не відповідає інтересам киян і фінансово не гарантує забезпечення нормальної життєдіяльності столиці. На його думку, недофінансування може призвести до перебоїв у роботі громадського транспорту, житлово-комунального господарства та інших сфер життєдіяльності Києва.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі