Клюєв: Якщо Україна закриє шахти, вугілля у світі подорожчає у 2 рази

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Якщо Україна закриє вугільні шахти, ціна вугілля для неї на світових ринках зросте у 1,5-2 рази. Таку думку в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна» висловив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв.

«Я - категоричний противник ідеї закриття всіх підприємств вугільної промисловості. Прихильники цієї ідеї вважають, що нам варто перестати дотувати шахти, закрити їх, а вугілля краще купувати на зовнішніх ринках. Але, запевняю вас, вугілля відразу ж на зовнішніх ринках для України стане у півтора - два рази дорожче, і на цьому все закінчиться. (Ми вже подібні уроки "проходимо" з імпортом природного газу.) У даному випадку не тільки втратимо робочі місця в галузі - багаторазово зростуть соціальні проблеми. І закриття шахт обійдеться набагато дорожче, ніж держпідтримка галузі», - вважає перший віце-прем'єр.

На думку А.Клюєва, більш доцільно передавати шахти у приватну власність. «При цьому ключовими вимогами повинні бути рівень видобутку вугілля і соціальні гарантії працівникам. Для держави важливо зберегти робочі місця, і потрібне вугілля для металургійної промисловості та теплової енергетики», - сказав А.Клюєв.

Раніше ZN.UA писало про те, що у бюджеті на 2010 рік для підтримки вугільної галузі було передбачено 5,8 млрд грн.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі