Клюєв обіцяє ось-ось спростити життя бізнесу електронним документообігом

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Наступним кроком щодо дерегуляції економіки і спрощення життя бізнесу та громадян стане поступовий перехід від паперового документообігу на електронний. І це питання - серед урядових пріоритетів.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв.

«У спілкуванні з державою представники бізнесу та окремі громадяни змушені постійно отримувати всілякі виписки, довідки тощо. Органи влади повинні мати доступ до всіх цих реєстрів, і урядовець буде сам отримувати всю інформацію. Людина не повинна витрачати час на ходіння по інстанціях і довжелезні черги. Якщо урядовцю для якоїсь справи потрібна паперова виписка, він повинен зайти зі свого комп'ютера до відповідного реєстру, роздрукувати потрібну інформацію і долучити її до справи», - сказав А.Клюєв.

Нагадаємо, раніше в Кабміні анонсували, що уряд України з 2012 року переходить на електронний документообіг.

При цьому нагадаємо, як писало ZN.UA, на заходи Національної програми інформатизації за п'ять років витрачено понад 40 млрд грн бюджетних коштів, проте, не дивлячись на це, навіть в будівлі Кабінету міністрів інформацію між поверхами передають кур'єрами. При цьому носять не тільки паперові документи, а й диски - носії електронної інформації.

Окрім того, коментуючи прийняття 16 листопада Кабінетом міністрів модельного статуту для товариств з обмеженою відповідальністю, Андрій Клюєв повідомив, що це найбільш поширена форма реєстрації юридичних осіб. За даними Єдиного державного реєстру підприємств та організацій, ТОВ становлять 36% від загальної кількості суб'єктів господарювання.

«Модельний статут дозволить спростити процедуру утворення нового підприємства. Якщо цей, скажімо так, рамковий статут підходить засновникам нового бізнесу, вони зможуть прийняти його як власний установчий документ», - повідомив А.Клюєв.

Міністр економічного розвитку також повідомив, що модельні статути для інших організаційних форм підприємницької діяльності будуть доопрацьовуватися на основі пропозицій незалежних експертів та представників бізнесу.

Нагадаємо, раніше А.Клюєв у своїй статті для ZN.UA висловив упевненість, що у світі знайдеться небагато країн, які б за такий короткий час виконали настільки величезний обсяг нормативної і законодавчої роботи щодо спрощення ведення бізнесу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі