Коломойський і Григоришин не розкривають свої офшори перед Ахметовим

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Компанія "Полтаваобленерго", яка стала єдиним конкурентом ДТЕК Ріната Ахметова на конкурсі з купівлі 25% акцій «Київенерго», досі не розкрила своїх кінцевих бенефіціарів.

У Фонді держмайна відзначають, що "Полтаваобленерго" поки не розкрила кінцевих бенефіціарів компанії, як вимагає ФДМ.

Її власники - кіпрські й українські компанії, які традиційно пов'язують з групами "Приват" Ігоря Коломойського і "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина, пише «КоммерсантЪ-Украина».

Зокрема, "Фрунзе-Флора" брала участь у конкурсі з продажу Одеського припортового заводу. А "Бізнес-Інвест" відзначилася у корпоративному конфлікті акціонерів "Укртатнафти".

Джерело видання у групі "Приват" розповіло, що рішення про участь у конкурсі було ініційовано саме її власниками. А прес-секретар групи "Енергетичний стандарт" Андрій Бобровицький підтвердив, що акціонерами "Полтаваобленерго" є афільовані з цією компанією структури, але від подальших коментарів відмовився.

Конкурс з продажу акцій "Київенерго" і "Західенерго" було оголошено 5 жовтня. Стартова ціна 25% першої з них складає близько 432 млн грн, другої - 1,9 млн грн. Покупець повинен погасити протягом шести місяців заборгованість перед бюджетом із позабюджетних платежів, страхування та кредитів, наданих під гарантії Кабміну, а також гарантувати, що 70% вугілля, яке постачається на "Західенерго", буде українського видобутку. Потужності з виробництва електроенергії компаній-претендентів повинні становити не менше 30% потужностей приватизованих компаній.

Нагадаємо, що холдинг ДТЕК, який належить до групи СКМ бізнесмена-народного депутата Ріната Ахметова, офіційно подав у Фонд держмайна (ФДМ) заявку на купівлю 45,103% акцій енергогенеруючої компанії ВАТ «Західенерго» і 25% акцій ВАТ «Київенерго». У конкурсі на «Західенерго» ДТЕК є єдиним потенційним покупцем.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі