Компанія соратника Литвина домоглася скасування арешту 240 млн грн на рахунках у банку

Поділитися
© intgr.ru
Група «Континіум» бізнесмена Ігоря Єремеєва вступила у боротьбу з кредитором, домігшись скасування судом арешту рахунків її підприємств у банку "Форум". Там у свою чергу заявляють, що нічого не знали про це судове засідання і мають намір домагатися поновлення арешту, а в майбутньому і відчуження заставного майна - частини мережі автозаправок WOG.

Компанія «Нафто-Кредит-Інвест» (НКІ) у понеділок розповсюдила повідомлення про те, що 23 травня Волинський господарський суд скасував рішення про арешт грошових коштів у розмірі 240 млн грн на рахунках МКІ і «Євротон», що входять у корпорацію «Континіум», що належить бізнесменові Ігорю Єремєєву.

Згідно з новою ухвалою суду, позивач не надав доказів того, що вартість заставних активів істотно скоротилася, а також того, що НКІ і «Євротон» здійснювали спроби ухилення від повернення кредиту, тому арешт має бути знято.

Суд заарештував 240 млн грн соратника Литвина

Рішення суду стало несподіваним для кредитора - банку "Форум", пише газета "Коммерсантъ-Украина". У юридичній фірмі, що представляє його інтереси, заявили, що дізналися про нього від самого видання.

«Суд не проінформував позивача про розгляд даного питання, що є грубим порушенням процесуального закону. Таким чином, рішення про скасування арешту було прийнято нелегітимно, і ми впевнені, що апеляційний суд це виправить», - заявив партнер юркомпанії Роман Марченко.

Офіційно подробиці відносин з «Континіумом» у банку "Форум" не коментують, посилаючись на зобов'язання зберігати банківську таємницю.

Проте джерело у фінустанові розповіло, що банк видав підприємствам групи кредити на загальну суму близько $200 млн ще у 2006-2008 році. До кризи позичальники сумлінно обслуговували кредит. Але потім ситуація змінилася. Претензії до «Континіуму» були і в інших кредиторів. Так, у 2009 році банк «Надра» повідомляв, що група не виплатила йому кредити на загальну суму понад 1 млрд грн, а в березні цього року про арешт 70 млн грн на рахунках «Континіуму» повідомляв VAB Банк.

Читайте: Єремєєв у Топ-3 рейтингу найскандальніших боржників України

Пан Марченко зазначає, що «Ільяшов і партнери» вже ініційовано більше 30 справ проти компаній, що входять у «Континіум», і загальна заборгованість у цих справах становить понад $60 млн.

Джерело, близьке до «Континіуму», розповіло виданню, що підприємства групи перестали платити за кредитами після того, як нове керівництво банку відмовилося реструктуризувати боргові зобов'язання.

Джерело в банку у свою чергу стверджує, що в установі неодноразово пропонували пом'якшити умови кредиту. Але якщо вже питання перейшло в площину судових розглядів, значить, позичальник веде себе недобросовісно, або не дотримується умов договору реструктуризації.

Заставою за кредитами виступала серед іншого частина АЗС мережі WOG, і банк планує забрати її у власність, відзначає Роман Марченко. «До кризи вартість цих АЗС точно покривала всю суму кредиту. Чи покриє зараз - поки невідомо, оцінка ще йде», - додає він.

Будівництво мережі АЗС WOG відбувалося за рахунок кредитних коштів, зазначає один з учасників ринку на правах анонімності.

НКІ у вчорашньому повідомленні заявила, що вживатиме всіх доступних заходів щодо захисту від «несумлінних посягань на своє майно з боку компаній та осіб, що маніпулюють фактами».

Група компаній «Континіум» належить бізнесмену Ігорю Єремєєву. До неї входить друга в Україні за кількістю АЗС мережа WOG (більше 400 станцій), одна з найбільших молокопереробних компаній «Західна молочна група» Херсонський нафтопереробний завод та інші активи у сфері енергетики та харчової промисловості. !zn

Читайте також:

«Континіум» наткнувся на борги?

Рейтинг скандальних боржників

Банки домовилися "дружити проти" великих позичальників-боржників

Податківець Януковича має намір відстежувати діяльність ФПГ найбільших українських олігархів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі