Кремль продовжує обіцяти Україні мільярди доларів за вступ до Митного союзу

Поділитися
У Москві наполягають, що участь у Митному союзі дозволить Україні підняти рівень економічної активності і стабілізувати своє фінансове становище.

У разі вступу до Митного союзу Україна в першу чергу може розраховувати на скасування експортних мит на постачання енергоносіїв, а загалом поліпшення умов торгівлі для України складе 9 мільярдів доларів. Про це 18 грудня у Москві заявив радник президента Росії Сергій Глазьєв.

«У рамках Митного союзу немає мит - ані експортних, ані імпортних. Тому перше, що Україна отримає у разі вступу до Митного союзу - це скасування експортних мит на постачання нафти і газу», - заявив Глазьєв.

- Янукович не полетів до Путіна через умови вступу до Митного союзу, - джерело

Він підкреслив, що «загалом поліпшення умов торгівлі для України в разі вступу до Митного союзу складе 9 мільярдів доларів». «Це прямий плюс українському торговому балансу з урахуванням того, що дефіцит платіжного балансу країни складає більше $5 млрд, що створює загрозу для стабільності гривні», - сказав він.

Вступ до Митного союзу, додав радник президента, дозволить Україні стабілізувати своє фінансове становище і забезпечити стабільний попит на національну валюту. «Для України це життєво важливе питання», - зауважив Глазьєв.

Серед преференцій, зазначив він, Україну буде забезпечено доступом товарів агропромислового комплексу та продовольчих товарів на ринок Митного союзу. Крім того, він підкреслив, що участь у цьому інтеграційному об'єднанні дозволить Україні підняти рівень економічної активності на 17% ВВП у десятирічний період. «Тому ми розраховуємо тут на здоровий глузд і розуміння наших спільних інтересів», - сказав Глазьєв.

За словами радника президента, участь України в євразійському інтеграційному процесі «настільки природна і логічна, що я впевнений, що рано чи пізно країна приєднається». Разом з тим він додав, що затягування цього процесу знижує і економічний ефект.

Як відомо, у вівторок, 18 грудня, повинен був відбутися робочий візит президента України Віктора Януковича до Російської Федерації, однак в останній момент він був перенесений.

За даними джерела "Інтерфакс-Україна", Київ і Москва так і не змогли досягти згоди з приводу умов приєднання України до окремих положень статуту Митного союзу, тому зустріч глав двох держав була відкладена.

Читайте також:

Розмитнена загроза

Москва розраховує, що через два роки Україна буде в Митному союзі

Азаров хоче взаємодіяти і з Митним союзом, і з ЄС

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі