Курс євро до долара впав до дворічного мінімуму

Поділитися
© Public Domain Photos, flickr.com
Чергове падіння курсу євро пов'язують з побоюваннями, що Іспанія може попросити допомогу у Євросоюзу. Величезні витрати на підтримку банківської системи країни знижують можливості уряду Іспанії з обслуговування боргу.

Курс єдиної європейської валюти до долара впав у середу, 30 травня, до найнижчого рівня за період з липня 2010 року - 1,23 долара за євро.

Учасники ринку побоюються, що Іспанія, четверта за величиною економіка єврозони, може бути змушена звернутися до ЄС за антикризовою допомогою - слідом за Грецією, Ірландією і Португалією.

Прибутковість 10-річних іспанських держоблігацій, тобто відсоток, запитуваний по ним на вторинному борговому ринку, в середу перевищила 6,5% річних. Це поки нижче, ніж наприкінці минулого року, коли вона майже досягла 7% - рівня, який на борговому ринку вважається критичним для можливостей тієї чи іншої країни залучати нові позикові кошти.

Загальний накопичений Іспанією державний борг не перевищує 70% ВВП, що нижче середнього для 17 країн єврозони рівня. Проте загроза рецесії в економіці з 24%-им безробіттям, а також величезні витрати на підтримку банківської системи країни, значно знижують можливості уряду з обслуговування боргу. !zn

Читайте також:

Найбільше підтримують збереження єдиної європейської валюти в Греції


Грецьким банкам таємно виділили 100 млрд євро допомоги

Глава МВФ Лагард пообіцяла знайти вихід з кризи

Ціни на оливу впали до мінімуму за 10 років

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі