Лідери ЄС обговорять кризу в єврозоні на саміті G20 в Мексиці

Поділитися
© Lif..., flickr.com
Ромпей і Баррозу зазначили, що ЄС вживає всіх необхідних заходи для подолання негативних наслідків, викликаних високими обсягами суверенних боргів деяких країн.
Ситуація в зоні євро стане одним із пріоритетних питань на нинішньому саміті "Великої двадцятки", який відбудеться 18-19 червня в місті Лос Кабос (Мексика).
Це зазначається в спільній заяві Президента Європейської ради Германа Ван Ромпея і Президента Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу, оприлюдненій напередодні саміту.
"Ситуація в єврозоні стане важливим питанням у ході дискусії під час нинішнього саміту G20", - переконані лідери Євросоюзу.
Ромпей і Баррозу зазначили, що ЄС вживає всіх необхідних заходів для подолання негативних наслідків, викликаних високими обсягами суверенних боргів деяких країн. "Ми запевнимо нашого партера по G20 в дотриманні зобов'язань щодо забезпечення фінансової стабільності в єврозоні та її єдності. Ми також чітко підкреслимо, що Греція буде залишатися в зоні євро, дотримуючись своїх зобов'язань", - вказується в заяві.
Керівники ЄС також будуть акцентувати увагу найбільших світових економічних гравців на намірах поглибити інтеграцію між країнами-членами в межах економічного і валютно-фінансового союзу. !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі