Лідери чотирьох найбільших економік узгодили план стимулювання зростання єврозони

Поділитися
© mammal, flickr.com
Лідери чотирьох найбільших країн єврозони - Німеччини, Франції, Італії та Іспанії - домовилися винести на обговорення майбутнього в кінці наступного тижня саміту 27 країн ЄС пропозицію - виділити для стимулювання економічного зростання країн регіону суму, рівну 1% ВВП Європейського союзу. На сьогодні це 120-130 мільярдів євро.

Глави держав і урядів Німеччини, Іспанії, Італії і Франції на зустрічі в Римі в п'ятницю погодили план підтримки економічного зростання об'ємом близько 1% ВВП єврозони - близько 120-130 млрд євро.

Так званий "Європейський план зростання" був представлений минулого тижня Раді ЄС президентом Франції Франсуа Олланд. Його подальше обговорення і остаточне затвердження очікуються на загальноєвропейському саміті 28-29 червня.

"Ці 130 млрд євро представляють сильний сигнал", - заявив Олланд на прес-конференції за підсумками зустрічі з колегами.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель підтримала цей план, назвавши його "хорошим знаком" для Європи. "Нам потрібно більше Європи", і ця програма допоможе в цьому, сказала вона.

Зазначимо, що через кризу в єврозоні Європа ризикує втратити свій вплив на світовій арені. Глава Світового банку Роберт Зеллік піддав критиці європейських лідерів за запізнілі і нерішучі дії в боротьбі з борговою кризою. Нагадаємо, Кіпр заявив про серйозні фінансові проблеми за прикладом своєї «старшої сестри» Греції, Іспанія також звернулася за фінансовою допомогою до ЄС. !zn

Читайте також:

Країни G-20 звинуватили Європу в нерішучості при боротьбі з кризою


Росія прийме саміт «Великої двадцятки» у 2013 році


G-20 збільшить фінансування МВФ для боротьби з борговою кризою в Європі


Вихід Греції із зони євро може закінчитися гуманітарною катастрофою в країні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі