Литвин повернув проект держбюджету-2013 на доопрацювання Азарову

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Спікер Верховної Ради "забракував" держбюджет-2013. На його думку, документ потребує суттєвого доопрацювання - уряд повинен підготувати проект програми соціально-економічного розвитку і подати в НБУ основні напрямки грошової і кредитної політики.

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин повернув проект державного бюджету-2013 року на доопрацювання у Кабінет міністрів. Про це він заявив в ході погоджувальної ради.

«14 вересня ми отримали проект бюджету на 2013 рік. Він проаналізований в профільному комітеті, ... у проекті повинні бути повністю враховані його пропозиції», - заявив він.

За його словами, уряд має підготувати проект програми соціально-економічного розвитку, подати в НБУ основні напрямки грошової і кредитної політики, а також подати звіт про виконання бюджету 2012 року.

«Тому в суботу я повернув проект бюджету до Кабінету міністрів України ... Там непогано виписані соціальні показники, але уряд повинен ще попрацювати над документом».

В Януковича вже хочуть переписати бюджет Азарова - він не дуже реалістичний

Як повідомлялося, уряд на засіданні 12 вересня схвалив проект держбюджету-2013, заснований на прогнозі зростання ВВП в наступному році на 4,5% (номінальний обсяг - 1,688 трлн грн) при інфляції 5,9%.

Дефіцит держбюджету-2013 пропонується в розмірі 27,8 млрд грн, або 1,65% ВВП (у 2012-му - 1,7% ВВП). При цьому доходи держбюджету-2013 можуть зрости на 6,4% в порівнянні з планом на 2012 рік - до 394,6 млрд грн, а сума видатків та кредитування з держбюджету збільшаться на 6,3% - до 434,6 млрд грн.

В цілому доходи зведеного бюджету в наступному році оцінюються в 499,4 млрд грн, що на 8% більше плану на 2012 рік. !zn

Читайте також:

Щось у них вийшло

Азаров зібрався «роздути» бюджет на 2013 рік у півтора рази - до 500 млрд грн

Міністр фінансів не знає ціни на газ і курс долара, закладених у бюджет-2013

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі