Мавроді розпочав експансію МММ в Європу

Поділитися
За оцінкою експертів пропозиції МММ навряд чи знайдуть відгук у європейців, враховуючи кризу і фінансову грамотність жителів Європи.

Фінансова піраміда МММ, батьком якої є Сергій Мавроді, готує експанцію до Європи. У мережі з'явився сайт, орієнтований на європейських вкладників, яким пропонують скористатися послугами 14 агентів у Литві, Великобританії, Норвегії та Чехії.

Інформація доступна поки німецькою, литовською, польською, англійською та російською мовами. Але є велика ймовірність, що до них додасться ще декілька.

«Ми поки недостатньо присутні в Європі і взагалі на Заході, хоча у структурі вже бере участь 20 млн осіб. Але найближчим часом здійснимо прорив. Планується масова рекламна кампанія у західних ЗМІ», - заявив Мавроді.

За оцінкою експертів, пропозиції МММ навряд чи знайдуть відгук у значної частини європейців, враховуючи кризу, а також фінансову грамотність, властиву жителям Європи.

«Як правило, більшість вкладників пірамід - люди пенсійного віку, які не особливо схильні аналізувати ризики при інвестуванні накопичень. Але ця соціальна група дуже постраждала в період кризи», - оцінює перспективи МММ у Латвії колишній депутат сейму цієї країни і практикуючий юрист Юрій Соколовський.

На європейському сайті МММ вказані телефони трьох агентів у Великобританії. Як розповіло джерело у Financial Service Authority (виконує функцію регулятора), фінансова сфера у країні занадто ретельно регулюється, щоб МММ зміг активно діяти на території держави. Так, для того щоб заснувати офіс з вивіскою МММ-2011 у Лондоні, засновникам осередку піраміди доведеться особисто складати іспити Financial Service Authority.

Він також повідомив, що у Британії МММ може збирати внески тільки у формі пожертв, що не вимагає реєстрації.

«Але очевидно, що без реєстрації юрособи очікувати масового ажіотажу та потоку грошей у МММ не варто», - зазначає джерело.

Нагадаємо, у Росії, Україні та Естонії рекламу МММ визнали незаконною. !zn

Читайте також:

Фінансовим пірамідам зможуть блокувати інтернет-доступ за рішенням судів

У Держфінпослуг говорять, що «МММ-2011» в Україні діє незаконно

Мавроді запропонував допомогу Лукашенку

Антимонопольники визнали новий проект Мавроді фінансовою пірамідою

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі