Медведєв назвав строки створення Євразійського економічного союзу

Поділитися
© kremlin.ru
Президент Росії сподівається за 2,5 роки розробити і ратифікувати всеосяжний договір про створення ЄврАзЕС.

Договір про створення Євразійського економічного союзу (ЄврАзЕС) буде підписано до 1 січня 2015 року. Про це повідомив журналістам президент Росії Дмитро Медведєв після завершення засідання Міждержради ЄврАзЕС.

«Виходимо з того, що всеосяжний договір про новий союз буде розроблено і підписано до 1 січня 2015 року», - сказав президент РФ.

Він зазначив, що часу залишилося не дуже багато, особливо, якщо згадати, як формувався Європейський Союз у 50-60-х роках.

За словами Медведєва, це було набагато сильніше розтягнуто в часі, але в майбутніх країн-членів Євразійського економічного союзу такого часу немає. Він зазначив, що за 2,5 роки потрібно завершити всі процеси.

Медведєв повідомив, що під час засідання була досягнута домовленість, що питання формування такого союзу лідери країн продовжать обговорювати і зустрінуться в травні 2012 року на новому саміті країн ЄврАзЕС.

Як відомо, Євразійське економічне співтовариство (ЄврАзЕС) - міжнародна економічна організація, наділена функціями, пов'язаними з формуванням загальних зовнішніх митних кордонів країн, що входять до неї, виробленням єдиної зовнішньоекономічної політики, тарифів, цін та іншими складовими функціонування спільного ринку.

Членами ЄврАзЕС є шість держав - Білорусь, Казахстан, Киргизія, Росія, Таджикистан і Узбекистан. Статус спостерігачів в ЄврАзЕС мають Україна, Молдова і Вірменія.

Читайте також:

Україна готова відшкодувати збитки від вступу до Митного союзу

Лукашенко і в ЄврАзЕС має намір «жити відповідно до коштів»


Україна не має наміру вводити зустрічні санкції проти країн-членів Митного союзу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі