Меркель і Олланд хочуть зберегти Грецію в єврозоні

Поділитися
Лідери Німеччини та Франції вважають, що угоди з кредиторами повинні поважатися, так само як і вибір грецьких виборців. Греція, на їхню думку, повинна залишитися частиною єврозони.

Французький президент Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель висловили готовність виробляти спільні підходи до вирішення європейських проблем, незважаючи на наявні у них розбіжності щодо способів стимулювання економіки.

"Незважаючи на наші розбіжності, я хочу продемонструвати довіру, послідовність і спадкоємність історії", - сказав французький президент на спільній прес-конференції за підсумками першої зустрічі з канцлером ФРН, додавши, що "ця зустріч показує, що Франція і Німеччина хочуть працювати разом" .

Меркель, зі свого боку, запевнила, що не боїться існуючих розбіжностей. "Всі бачать між нами більше розбіжностей, ніж існує насправді", - сказала канцлер журналістам, наполягаючи на тому, що між нею і французьким президентом більше спільного, ніж розбіжностей.

Обидва лідери підтвердили, що хотіли б зберегти Грецію в єврозоні. "Ми хочемо зберегти Грецію в єврозоні", - сказала Меркель. Вона зазначила, що угоди з кредиторами повинні поважатися, так само як і вибір грецьких виборців.

Для збереження членства Греції необхідно виконувати взяті на себе зобов'язання. "Ми також зробимо Греції пропозиції щодо стимулювання зростання", - додала Меркель.

"Я розраховую, що ми зможемо сказати грекам, що Європа готова додати заходи з підтримки росту і підтримки економічної активності, щоб Греція змогла повернутися до зростання", - сказав зі свого боку французький лідер.

Говорячи про бюджетний пакт ЄС, Олланд нагадав, що він виступав за його перегляд в ході виборчої кампанії - щоб включити в нього заходи з підтримки економічного зростання.

Він сказав, що конкретні кроки залежатимуть від результатів обговорень цієї теми. "Все, що може сприяти економічному зростанню, повинно бути викладено на стіл усіма сторонами", - сказав французький президент, перерахувавши в якості інструментів спільні єврооблігації і використання європейських структурних фондів.

"Тоді ми зможемо робити висновки про необхідні юридичні інструменти", - додав він. Олланд дав зрозуміти, що в якості варіанту готовий розглянути окремий документ з економічного зростання. !zn

Читайте також:

Олланд назвав ім'я нового прем'єр-міністра Франції


Меркель готова прийняти Олланда «з відкритими обіймами»

Дипломатія в стилі анти-Саркозі

Азаров побачив схожість між передвиборчим популізмом Януковича і соцініціативами Олланда в Франції

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі