Меркель не змогла знайти «простого і швидкого виходу» з кризи в єврозоні

Поділитися
© football.ua
Канцлер ФРН Ангела Меркель вважає, що вихід із кризи не буде швидким і простим. Виступаючи у бундестазі, Меркель заявила про необхідність корінного вирішення цієї проблеми.

Європейська боргова криза, дійсно, є дуже серйозною і з неї немає простого і швидкого виходу. Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель в ході свого виступу в Бундестазі у середу, 27 червня.

Півгодинна промова федерального канцлера була повністю присвячена саміту глав держав і урядів Євросоюзу. Він розпочнеться у Брюсселі вже завтра і триватиме 2 дні до 29 червня.

"Щоб подолати кризу і її наслідки у довгостроковій перспективі, необхідно знайти корінне рішення проблеми", - сказала вона. За словами Меркель, перш за все, необхідно провести "ретельний і безжальний" аналіз причин кризи, недостатньої конкурентоспроможності та високої державної заборгованості. Ці проблеми, що виникли в окремих країнах, належить вирішувати всій єврозоні. При цьому вкрай важливо не обіцяти того, що не може бути виконано, підкреслила Ангела Меркель.

Одночасно канцлер ФРН висловила надію на те, що бундестаг і бундесрат схвалять рішення про фіскальний пакт Європейського Союзу та постійний стабфонд ESM, відзначає агентство dpa. Така підтримка стане важливим сигналом, який підтверджує рішучість подолати боргову кризу в єврозоні спільними зусиллями, сказала Меркель. На її думку, економія фінансових коштів і зростання економіки тісно пов'язані один з одним. Консолідація бюджету та економічне зростання невіддільні один від одного, одне неможливо без іншого. Крім того, канцлер заявила, що саме курс на економію відкриває широкі можливості для ефективної бюджетної політики.

Німецький канцлер зробила акцент на необхідності проведення структурних реформ в Європі, оскільки саме вони мають забезпечити базу для майбутнього зростання економіки регіону. У зв'язку з цим Меркель похвалила владу Іспанії та Італії за те, що вона, на думку канцлера, вже реалізує важливі структурні перетворення.

У той же час, глава німецького уряду наголосила, що необхідно зробити ще дуже багато чого. Зокрема, канцлер зазначила, що потрібні особливі ініціативи, спрямовані на підвищення зайнятості. У зв'язку з цим Меркель особливо відзначила необхідність роботи над створенням нових робочих місць серед молоді.

Говорячи про інші теми майбутнього саміту, Меркель підкреслила необхідність підвищення конкурентоспроможності європейських економік. Для цього потрібно залучити кошти з різних європейських фондів. Крім того, зазначила Меркель і важливість ресурсів Європейського інвестиційного банку (EIB).

Канцлер додала, що європейським лідерам важливо узгодити збільшення капіталу EIB на 10 млрд євро. Такі внески дозволять підвищити допустимий рівень кредитування з боку інвестбанку до 50 млрд євро. Таким чином, у даного механізму з'явиться можливість додаткової допомоги у відновленні економіки Старого світу.

Крім того, Меркель висловилася на підтримку посилення контролю над європейським банківським секторам. На її думку, банківський сектор потребує певних перетворень, і на майбутньому саміті ЄС цьому питанню буде приділено достатньо часу.

Меркель також підтримала введення податку на фінансові операції. Німеччина позитивно ставиться до того, що вже 9 держав ЄС висловили готовність ввести подібний збір в рамках єдиного податкового законодавства.

Тим не менш, не обійшла стороною Меркель і ті пункти майбутньої зустрічі лідерів ЄС, які викликають занепокоєння у Берліні.

Канцлер підтвердила незгоду з ідеєю випуску єдиних європейських облігацій. За її оцінками, такий інструмент є економічно помилковим і контр-продуктивним.

Меркель зазначила, що єдині євробонди можуть мати місце тільки тоді, коли буде оформлений контроль над економіками країн-учасниць.

Окрім того, Меркель заявила про те, що на майбутньому саміті ЄС окрему увагу буде приділено ролі Німеччини в порятунку Європи. Канцлер вказала на те, що залишаючись найсильнішою економікою у ЄС, Німеччина, проте, не є всесильною. У тому випадку, якщо Німеччина виявиться перевантаженою тими зобов'язаннями, які бере на себе, наслідки можуть виявитися непередбачуваними. !zn

Читайте також:

Сорос передрік крах євро, якщо європейські лідери не зможуть домовитися на цьому тижні


Британський журнал визнав Меркель найнебезпечнішим європейським політиком

Меркель порадила новому грецькому уряду не розраховувати на послаблення з боку кредиторів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі