Метро на Теремки закінчать через два роки, на Троєщину - не так скоро

Поділитися
До 2013 року планується побудувати ще три станції метро на Куренівсько-Червоноармійській лінії в Києві. Про це під час наради з питань будівництва об'єктів транспортної інфраструктури в м. Києві заявив начальник комунального підприємства «Київський метрополітен» Володимир Федоренко, повідомляє прес-служба Кабміну.

«Цього року ми здамо «Виставковий центр», у наступному році - «Іподром» і станцію «Теремки» та завершимо південний напрямок будівництва Куренівсько-Червоноармійської лінії», - сказав В. Федоренко.

Крім того, В. Федоренко поінформував прем'єр-міністра Миколи Азарова про плани будівництва метрополітену в напрямку житлового масиву Троєщина. За його словами, для будівництва метро на Троєщину буде побудовано дві ділянки метрополітену:
Перша ділянка: Подільсько-Воскресенська лінія метрополітену протяжністю 10,9 км з 6-ма станціями, з яких дві пересадочні. Нормативний термін будівництва - п'ять років. Лівобережна частина споруджується дрібним заляганням і відкритим способом, тому на будівництво необхідно два роки. Для спорудження Правобережної частини Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену необхідно чотири роки, оскільки ділянка споруджується підземним способом глибокого залягання, необхідно споруджувати обвідні гілки з з'єднанням з діючими тунелями метрополітену і будувати пересадочні станції в умовах діючого метрополітену без зупинки поїздів і пасажирського руху.
Друга ділянка: Лівобережна лінія метрополітену протяжністю 7,35 км з 6-ма станціями. Нормативний термін будівництва - чотири роки.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі