Microsoft вперше в історії зазнав збитків

Поділитися
Збитки Microsoft за останній квартал склали майже півмільярда доларів. Корпорація вперше представила мінусові показники балансу з моменту її виходу на біржу. Однак експерти не поспішають списувати її з рахунків.

Американська корпорація Microsoft вперше в історії свого існування зазнала квартальних збитків. З квітня по червень, четвертий квартал фінансового року, комп'ютерний гігант втратив 492 мільйонів доларів (у перерахунку понад 400 мільйонів євро). Квартальні втрати корпорація зазнала вперше з моменту виходу на біржу в 1986 році.

Причиною невдач стало придбання концерном у 2007 році рекламного агентства Aquantive за 6,3 мільярда доларів. На ринку інтернет-реклами набагато більшого успіху домігся конкурент компанії концерн Google.

У підсумку загальний прибуток корпорації за весь фінансовий рік, що завершився, склав майже 17 мільярдів доларів. Але, незважаючи на квартальні втрати, показники корпорації перевершили очікування аналітиків.

Зокрема, обсяги продажів комп'ютерів з актуальною версією операційної системи Windows не знижуються навіть за кілька місяців до виходу нової версії програми. "Зазвичай покупці не поспішають з купівлею нового комп'ютера, коли стає відомо про майбутній випуск нової операційної системи", - зазначив аналітик дослідницької компанії Sanford C. Bernstein Марк Мердлер.

На думку експертів, можливий новий розквіт Microsoft, який протягом останніх років фактично опинився в тіні конкурентів Google і Apple. Поряд з Windows 8 в найближчі місяці корпорація має намір випустити на ринок нове програмне забезпечення для смартфонів, наступну версію пакету Office, а також планшет Surface, який обіцяє створити серйозну конкуренцію iPad.

Тим часом компанія Google у другому кварталі 2012 року збільшила свої показники прибутку на 11% до 2,8 мільярда доларів. Обороти концерну, в порівнянні з тим же періодом 2011 року, зросли на 35% до 12,2 мільярда доларів.

Це був перший квартальний звіт Google після покупки телекомунікаційної компанії Motorola. Без цієї угоди показники прибутку були б ще вищими. !zn

Читайте також:

Microsoft представила новий Office для планшетних комп'ютерів


Microsoft представила новий планшетник Surface

Microsoft може випустити власний смартфон

Microsoft представив мобільну платформу Windows Phone 8

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі