Мігранти щорічно перераховують в Україну до восьми мільярдів доларів

Поділитися
В Україну щорічно надходить 5-8 мільярдів доларів грошових переказів від мігрантів, які офіційно працюють за межами країни. Про це сьогодні на прес-конференції повідомили голова Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні Манфред Профазі і національний координатор Міжнародної організації праці в Україні Василь Костриця.
В Україну щорічно надходить 5-8 мільярдів доларів грошових переказів від мігрантів, які офіційно працюють за межами країни. Про це сьогодні на прес-конференції повідомили голова Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні Манфред Профазі і національний координатор Міжнародної організації праці в Україні Василь Костриця.«У минулому році Україна отримала близько 5 мільярдів доларів, які направили трудові мігранти до себе додому», - сказав профазі. У свою чергу, Костриця додав, що у докризові роки сума коштів, які українські працівники переказували своїм родинам в Україні, складала близько 8 мільярдів доларів. За словами Профазі, грошові перекази трудових мігрантів посідають в загальному фінансовому потоці друге місце. «За оцінками, у 2009 році мігранти переказали до країн свого походження близько 414 мільярдів доларів, і ця сума за останні 10 років подвоїлася», - зазначив він. Голова Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні підкреслив, що міграція може бути дуже корисною як для країни, з якої походять мігранти, так і для країни, яка приймає їх для працевлаштування, але тільки за умови ефективного управління міграційними процесами. «Зростання грошових переказів є одним із проявів цього позитивного зв'язку між міграцією та розвитком країни, оскільки, за оцінками Світового банку, зростання грошових переказів на 10% призводить до зниження на 3,5% кількості населення, що живе за межею бідності», - зазначив Профазі. Костриця додав, що світова економічна криза призвела до зниження доходів мігрантів, а в результаті - і до зниження обсягу грошових переказів. «І Всесвітній банк, і МВФ, і Міжнародна організація з міграції, і Міжнародна організація праці, і ОБСЄ розглядають ці надходження, дійсно, як одне з найважливіших джерел фінансування національних економік країн, з яких родом мігранти», - зазначив національний координатор Міжнародної організації праці в Україні. Нагадаємо, Генеральна Асамблея ООН за рекомендацією Економічної і Соціальної ради оголосила 18 грудня Міжнародним днем мігранта. У цей день у 1990 році була прийнята Міжнародна конвенція про захист прав усіх трудівників-мігрантів і членів їхніх сімей.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі