Мільярдер Уоррен Баффет назвав ім'я наступника

Поділитися
Мільярдер Уоррен Баффетт, володар другого місця в рейтингу багатіїв Forbes, голова багатопрофільної компанії Berkshire Hathaway, назвав ім'я свого наступника.

Ним став Аджит Джейн, що працює у корпорації вже 25 років і керує її страховим підрозділом. Баффет пояснив свій вибір тим, що Аджит Джейн любить те, чим займається, і не намагається зайняти місце самого Баффета. «Аджит, можливо, приніс Berkshire Hathaway набагато більше грошей, ніж я, - сказав Баффет. - Я ставлюся до нього як до брата чи сина».

До роботи на Баффета Джейн був співробітником компанії McKinsey&Co. Баффет стверджує, що рада директорів поділяє його думку про можливого наступника. «Якщо він лиш захоче, рада директорів підтримає його миттю», - впевнений бізнесмен.

80-річний Баффет довгий час припиняв всі розмови про «спадкоємця». Він стверджував, що, коли помре, його роботу буде розділено між трьома людьми: у компанії з'являться посади гендиректора, голови ради директорів і директора з інвестицій. Але в лютому бізнесмен почав готувати співробітників до своєї можливої ​​відставки.

Але експерти вважають, що вибір Баффета був цілком очікуваним. Колись Баффет сказав: «Якщо Чарлі Мангер (його заступник, - ред.), я і Аджит коли-небудь опинимося на потопаючому кораблі і врятувати можна буде тільки одного з нас, рятуйте Аджита».

Останнім часом Уорен Баффет шукає на ринках, що розвиваються, об'єкти для вкладення коштів, вважаючи одним з найбільш перспективних індійський ринок. У середу мільярдер заявив, що буде активно інвестувати в цю країну, назвавши її «кращим місцем у світі для інвестицій у всіх секторах економіки». Тому логічно, що з усіх наступників Баффет вибрав саме Джейна, який народився в Індії і почав свою кар'єру з роботи в індійському підрозділі IBM,

Але, хто б не зайняв місце Баффета, після його відходу компанія серйозно зміниться, вважають експерти. Саме ім'я Баффета дає компанії величезну перевагу перед іншими, він, мабуть, єдиний серед американської еліти, чий авторитет не обговорюється.

За матеріалами: Газета.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі