Мінекономрозвитку не збирається змінювати макропрогнози

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У МЕРТ сподіваються, що завдяки прийняттю закону про державну фінансову підтримку експортної діяльності, вони разом з Міністерством фінансів зможуть швидко організувати цю підтримку і експорт збільшиться вже до кінця цього року.

Макропоказники, закладені в бюджеті, переглядати не потрібно, уряд цього робити не буде, заявив директор Департаменту фінансової політики Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) Сергій Чекашкін.

Про це він сказав на круглому столі «Фінансова стабільність в Україні: основні виклики 2-го півріччя», який 05 червня провела Ліга фінансового розвитку за підтримки проекту USAID «Розвиток фінансового сектору» FINREP і тижневика «Дзеркало тижня. Україна».

За словами представника Мінекономрозвитку, підтримати ВВП та зміцнити платіжний баланс України має очікуване нарощування експорту, яке стане можливим завдяки прийняттю закону про державну фінансову підтримку експортної діяльності.

«Ми сподіваємося, що разом з Міністерством фінансів ми зможемо швидко організувати цю підтримку і експорт збільшиться вже до кінця цього року», - зауважив Чекашкін.

Нагадаємо, що в поточному році уряд очікує зростання ВВП на рівні 3,9%. За оцінками НБУ, у січні-квітні економіка України зросла майже настільки, як у в січні-березні (біля 1,8% у порівнянні з цим же періодом 2011 р.). У ЦБ також заявляли, що сповільнення економіки не відбулося в масштабах, які не можна надолужити. У той же час МВФ знизив свій прогноз зростання ВВП України до 3% у 2012-му році, агентство Fitch – до 1,6%. !zn

Читайте також:

Топ-12 ризиків для економіки України в 2012 році

В НБУ охолодили очікування Кабміну з приводу зростання економіки в 2012 році

ЄБРР ще більше знизив прогноз зростання ВВП України на 2012 рік

МВФ ще більше погіршив прогноз зростання економіки України в 2012 році

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі