Мінфін запропонував підвищити мінімальну ціну горілки до 33 грн

Поділитися
У разі прийняття документа мінімальна ціна півлітрової пляшки горілки в роздріб зросте на 6,9 грн - до 33 грн.

Підвищити мінімальні оптово-відпускні та роздрібні ціни на горілку і лікеро-горілчані вироби (ЛГВ) на 26,4% пропонує Міністерство фінансів України, повідомило агентству «Інтерфакс-Україна» джерело в галузі.

З його слів, згідно з розробленим Мінфіном проектом постанови Кабінету міністрів пропонується підняти мінімальну оптово-роздрібну ціну з 88,5 грн до 111,9 грн за літр 100% спирту, а роздрібну - з 130,5 грн до 165 грн за літр 100% спирту .

У разі прийняття документа в запропонованому вигляді мінімальна ціна півлітрової пляшки горілки в роздріб зросте на 6,9 грн - до 33 грн.

Документ може бути винесений на обговорення Кабінету міністрів вже 22 лютого.

Джерело стверджує, що проект постанови був розроблений кулуарно, зокрема, він не був завчасно оприлюднений для обговорення з учасниками ринку, а також не узгоджений з профільними міністерствами - аграрної політики та економічного розвитку і торгівлі.

«Такі ініціативи призведуть до заміщення легальної продукції нелегальною, обсяг якої (нелегальної) за останні роки і так зріс до 40%. Сьогодні півлітра самогону можна придбати за 15 грн при собівартості його виробництва в 10 грн за літр», - вважає він.

Джерело нагадало, що в 2011 році виробництво лікеро-горілчаних напоїв в Україні знизилося на 16,4% - до 45,24 млн дол, при цьому особливо сильно впав випуск горілки - на 21,4%, до 33,06 млн дол і міцних ЛГВ - на 25.7%, до 1,82 млн дол. Це стало найнижчим показником за останні сім років.

Як повідомлялося, мінімальні ціни на алкоголь були знову введені в кінці жовтня 2008 року на прохання алкогольних компаній. Останній раз уряд України переглянув їх у серпні 2011 року. Мінімальна роздрібна ціна на пляшку горілки об'ємом 0,5 л була збільшена на 45,3% - до 26,1 грн, коньяку (три зірки) - на 26,7%, до 33,08 грн, пляшки вина об'ємом 0,7 л - на 50%, до 18 грн. !zn

Читайте також

Єдиний в Україні виробник спирту за 9 місяців отримав аж 79 млн грн прибутку

У центрі Києва відкрито продають нелегальну горілку по 12 грн

Податкова міліція обіцяє протягом року повністю знищити тіньовий ринок горілки

Податкова оголосила «війну» нелегальній горілці

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі