Мінфін вже продав валютних облігацій на $900 млн, індексованих – на 1 млрд грн

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Говорячи ж про вартість запозичень для держави на зовнішньому ринку, представник Міністерства фінансів зауважила, що вона наразі зависока.

З початку року з допомогою валютних облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), номінованих у доларах і євро, уряд залучив $900 млн, з допомогою індексованих облігацій – 1 млрд грн.

Про це повідомила директор департаменту боргової та міжнародної фінансової політики Міністерства фінансів Галина Пахачук під час круглого столу «Інвестиційний клімат у фінансовому секторі: що перешкоджає притоку капіталу?», який 12 квітня організувала ГО «Ліга фінансового розвитку» за підтримки проекту USAID «Розвиток фінансового сектору» FINREP та «Дзеркала тижня. Україна».

«Індексованих облігацій терміном до 3 років ми не випускаємо. Відповідно? на них зменшився попит. Але паперів на термін до 3 років у 2012-му розміщуватись не буде», - констатувала Пахачук.

Як розповіла директор департаменту боргової та міжнародної фінансової політики Мінфіну, до кінця року уряд має сплатити за зовнішнім боргом (погашення + обслуговування) $5,2 млрд.

«Борги по 2012 року сьогодні абсолютно під силу держбюджету. Пікові навантаження у нас припадають на червень, жовтень і частково грудень, але найбільш піковий період – це червень. Відповідно Мінфін разом з урядом опрацюють усі питання щодо чіткого виконання прийнятих зобов'язань, виходячи з кредитних угод наших запозичень», - зауважила Г. Пахачук.

Говорячи ж про вартість запозичень для суверена на зовнішньому ринку, представник Міністерства фінансів зауважила, що вона наразі вона зависока. !zn

Читайте також:

Банки-2012: «борітеся - поборете»?

Банкир: Чиновники сами провоцируют нестабильность на финансовом рынке

Правительство должно оптимизировать долговую политику, - эксперты

Наиболее реальными кредиторами для Украины в 2012 году будут российские банки

В Минфине радуются, что их валютные ОВГЗ уже пользуются спросом у населения

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі