Світова криза зробила мільйонерів біднішими, а мільярдерів - багатшими

Поділитися
© great-dream.org
За останній рік кількість мільярдерів у світі зросла на 9,4% до 2 тисяч 160 осіб, а їх статки збільшилися на 14% до 6 трлн 200 млрд доларів.

За минулий рік багато мільйонерів у результаті економічної кризи втратили частину своїх статків, водночас як мільярдери, незважаючи на кризу, стали ще багатшими. Про це свідчить звіт дослідницької компанії Wealth-X.

Згідно з дослідженням, кількість людей із статками як мінімум 30 млн доларів за рік збільшилася до 187 тисяч 380 людей. Однак їх сукупне багатство знизилося на 1,8% до 25 трлн 800 млрд доларів, що, тим не менше, більше сумарного розміру двох найбільших економік світу - американської та китайської, підрахувала Wealth-X.

Найсильніше постраждали власники статків у межах від 200 млн доларів до 499 млн доларів. Кількість таких мільйонерів знизилася на 9,9%, а їх статки зменшилися на 11,4%, згідно з дослідженням. Wealth-X вивчала дані за рік по 31 липня.

Тим часом дуже багаті стали ще багатшими: число мільярдерів зросло на 9,4% до 2 тисяч 160 осіб, а їх статки збільшилися на 14% до 6 трлн 200 млрд доларів.

«Навіть власники статків в один або два мільярди мають більше оточення і можуть легше отримати пораду про інвестування», - прокоментував дані глава Wealth-X Міколас Рамбус.

Поки Європа з усіх сил намагається вирішити фінансові питання, а економіка США відновлюється з перемінним успіхом, багатії переходять від спекулятивних інвестицій до інвестицій у приватні компанії, сировинні товари та нерухомість.

Найбільше падіння багатства зазначено в Азії, де зниження склало 6,8% до 6 трлн 250 млрд доларів через слабкість фондових ринків і зниження попиту на експорт з боку Заходу, йдеться у звіті.

Статки скоротилися також у Європі, Латинській Америці та в країнах Близького Сходу. Найвдалішими для багатіїв регіонами стали Північна Америка і Океанія, де зростання багатства склало 2,8% до 8 трлн 800 млрд доларів і 4,4% до 475 млрд доларів відповідно.

Однак, згідно з прогнозом Wealth-X, сукупне багатство Азії перевищить сукупне багатство США до 2020 року. !zn

Читайте також:

Темпи зростання країн G20 пішли на спад

Українські мільярдери підтримали введення податку на багатство

Ахметов за минулий рік нічого не заробив, залишившись на 39-му місці в списку Forbes

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі