Місія МВФ може повернутися до України після завершення перемовин щодо газу з Росією

Поділитися
Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) може продовжити свою роботу в Україні після завершення українсько-російських перемовин про ціну на газ. Про це повідомив постійний представник МВФ в Україні Макс Альєр під час 6-ї щорічної конференції інституту Адама Сміта "Український банківський форум", яка 15 листопада розпочала свою роботу в Києві.

"Наша місія була тут два тижні, ми проводили активні перемовини на різних рівнях...Це були дуже плідні перемовини, ми добре один одного зрозуміли. Дуже добре зрозуміли наші позиції. Уряд України вважає, що буде підписано чергову угоду з Росією з приводу газу.., і ми погодилися почекати до досягнення кінцевих результатів", - сказав М.Альєр.

Як повідомлялося, напередодні віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив, що результати газових перемовин із Росією, завершення яких уряд України очікує в листопаді, вплинуть на перемовини країни з місією МВФ.

Росія і Україна у 2009 році підписали довгострокові контракти на постачання і транзит російського газу, згідно з якими ціна на газ встановлюється щоквартально з урахуванням динаміки світових цін на нафту і нафтопродукти.

У 2010 році Київ домігся від Москви знижки у $100 на 1 тис. куб. м в обмін на продовження перебування російського Чорноморського флоту в Криму.

Цього року Україна почала чергову кампанію з метою отримати нові поступки в ціні на газ. За заявами українського уряду, перемовини буде завершено в листопаді цього року, і ціна на газ, за ​​словами першого віце-прем'єра Андрія Клюєва, буде набагато нижчою за нинішню.

Місія МВФ 4 листопада розповсюдила заяву за підсумками роботи в Києві з 25 жовтня по 3 листопада, згідно з якою вона взяла паузу для проведення додаткового відпрацювання технічних питань. Очікується, що дискусії з питань економічної політики буде відновлено в найближчому майбутньому.

В уряді України припускають, що два транші програми stand-by може бути об'єднано, що дозволить поповнити валютні резерви Нацбанку України відразу приблизно на $3 млрд.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі