Митниця буде публічно викривати компанії, які не платять податки

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Митниця обіцяє, що ніякого "​​викручування рук" експортерам і імпортерам не буде, замість цього буде зроблено акцент на "глибокій аналітиці та публічності".

Державна митна служба має намір публічно дискутувати з суб'єктами господарювання у разі виникнення спірних моментів, заявив начальник управління адміністрування митних платежів Держмитслужби Віталій Зварич.

Про це він сказав на круглому столі «Держбюджет і новий Митний кодекс: як збільшити надходження до скарбниці й не допустити зростання цін на імпортні товари?», який було організовано за інформаційної підтримки тижневика «Дзеркало тижня. Україна».

«Ми виключаємо будь-яке викручування рук суб'єктам зовнішньоекономічної діяльності або використання будь-яких орієнтирів, так званих баз і т.д. Ми робимо акцент на глибокій аналітиці та публічності. Цей підхід спрямований на забезпечення повноти сплати податків до бюджету. А контролером у даному випадку повинна бути громадськість», - зауважив Зварич.

Представник митниці розповів, що влітку 2012 року контрактна вартість 57% товарів знизилася в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. «Це, на жаль, не у всіх випадках відповідає дійсності», - констатував митник.

Нагадаємо, що раніше в УСПП не виключали того, що після набуття чинності низки ліберальних норм Митного кодексу, деякі підприємства можуть скористатися ослабленням митного контролю. За даними ДМСУ, після набуттячинності даного документа кількість митних перевірок вантажів скоротилася майже втричі. Якщо раніше вони покривали 19% від товарообігу, то зараз - 7% (європейський стандарт). !zn

Читайте також:

Митниця вже не так успішно виконує завдання Януковича з наповнення бюджету


Росіянам стало легше возити свої товари в Україну


Американський і британський бізнес не знайшов до чого причепитися в Митному кодексі


Новий Митний кодекс полегшив життя імпортерам китайських товарів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі