Молдова купить в України газ, якщо виникнуть труднощі з «Газпромом»

Поділитися
Україна продасть Молдові природний газ у разі виникнення в останньої проблем з підписанням нових контрактів з «Газпромом». Газ України планує поставляти з власних запасів.

Молдова домовилася з Україною про закупівлю у неї природного газу в разі проблем з підписанням нового контракту про постачання з ВАТ «Газпром». За словами в. о. президента Молдови, голови парламенту Маріана Лупу, відповідна домовленість була досягнута в ході його зустрічі в Києві з президентом України Віктором Януковичем.

М.Лупу підкреслив, що, згідно з домовленостями, Україна, у разі необхідності, буде поставляти Молдові природний газ з власних запасів «за прийнятними цінами».

М.Лупу відзначив, що Молдові необхідно бути впевненою в тому, що в разі виникнення складної ситуації, вона буде мати альтернативне джерело поставок газу.

Кишинів і Москва не підписали нову угоди на поставки газу в республіку, а продовжили до кінця I кварталу 2012 року контракт, термін дії якого завершувався 31 грудня 2011 року. Наразі Молдова закуповує весь газ у Росії у ВАТ «Газпром», що має контрольний пакет акцій (50%) АТ «Молдовагаз».

За даними джерел ZN.UA, українська сторона - залежно від майбутніх домовленостей з «Газпромом» - розглядає кілька варіантів за обсягом імпорту російського газу в 2012 році. Так, розглядаються варіанти закупівлі 26, 27 і 33 млрд кубометрів російського газу.

Нагадаємо, на завтрашньому засіданні Ради національної безпеки і оборони (РНБО) планується затвердити документи, пов'язані з поставками газу в Україну, серед іншого, можливо, газові директиви.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі