Moody's погрожує США зниженням рейтингу

Поділитися
Moody's погрожує США зниженням рейтингу
Економіці США загрожує зниження кредитного рейтингу, незважаючи на досягнутий Вашингтоном компроміс з приводу «фінансового обриву».

У рейтинговому агентстві Moody's заявили, що США необхідно зробити більш рішучі кроки, ніж подолання «фінансового обриву», для того, аби позбутися негативного прогнозу на нинішній кредитний рейтинг Aaa. Вона (компромісна угода щодо бюджету-ред.) не забезпечує принципового скорочення розміру боргу в середньостроковій перспективі.

У середу ввечері президент США Барак Обама підписав закон, який дозволяє національній економіці утриматися від падіння з «фінансового обриву».

Про підписання Обамою закону стало відомо за кілька хвилин до півночі. Як відзначали експерти, «фінансовий обрив» у США міг би настати 3 січня. «У середу президент підписав закон, який робить перманентними тимчасові податкові ставки для індивідуальних осіб і сімей, чий річний дохід не перевищує 400 і 450 тис. доларів відповідно», - йдеться в повідомленні.

Там також наголошується, що документ передбачає продовження на рік термінів дії допомоги з безробіття, а також ряд інших заходів.

Варто відзначити, що операція стала можливою після переговорів між віце-президентом США Джозефом Байденом і главою республіканців у Сенаті Мітчем Макконнеллом, що минули в понеділок увечері. Республіканці погодилися підвищити податки для забезпечених американців і відкласти вирішення питання про скорочення бюджетних витрат.

Нагадаємо, Мoody's оголосило негативний прогноз на кредитний рейтинг США в серпні 2011 року. Воно має намір почекати кілька місяців перед можливою зміною прогнозної оцінки з нинішньою або пониженням самого кредитного рейтингу США.

Сенат конгресу США підтримав угоду, що запобігає підвищенню податків для більшої частини населення, однак відкладати вирішення питання про скорочення бюджетних витрат.

Автоматичний секвестр бюджету - скорочення витрат на $1,2 трильйона, порівну розподілене між військовою і цивільною сферами, - могло початися у США з початку 2013 року в разі провалу бюджетних переговорів. !zn

Читайте також:

Конгрес США затвердив план запобігання «фіскальному обриву»

Влада США в останній момент знайшла компроміс і запобігла «фіскальному обриву»

Обама перервав свою відпустку, щоб врятувати країну від фіскального обриву

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі