Moody's знизило рейтинг України до B3 з негативним прогнозом

Поділитися
© Тараса Чайківського
Агентство Moody's знизило рейтинг держоблігацій України в зв'язку з "погіршенням інституційної стійкості в країні на тлі непередбачуваної політики та браком зовнішньої ліквідності".

Міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило рейтинг державних облігацій України на один щабель - з B2 до B3. Прогноз залишається «негативним».

Причинами зниження рейтингу в агентстві називають дефіцит зовнішньої ліквідності, що збільшує ризики погіршення економічної ситуації в країні.

У середині грудня 2011 Moody's погіршило прогноз з суверенного рейтингу України зі «стабільного» до «негативного» через зростання бюджетних і зовнішніх ризиків на тлі невизначеності щодо співпраці з МВФ.

Агентство відзначає, що основним стимулом для зниження рейтингу стало погіршення інституційної стійкості в країні на тлі поганої передбачуваності проведеної політики, а також у зв'язку зі зменшенням інформаційної прозорості.

Іншим фактором зниження суверенного рейтингу є порівняно слабкі економічні перспективи України в короткостроковій і середньостроковій перспективі.

Прогноз з рейтингу може бути змінено на стабільний у разі успішного здійснення реформ, передбачених у програмі МВФ.

Нагадаємо, переговори з Фондом з приводу формату майбутньої співпраці України та МВФ мають поновитися 7 грудня, коли до Києва прибуде чергова місія організації. Українська влада хоче переконати МВФ продовжити - а не укладати нову програму кредитування України (поточна програма заморожена з весни 2011 року, її термін дії закінчується в грудні 2012 року), оскільки тоді можуть бути виставлені більш жорсткі умови. !zn

Читайте також:

У МВФ вважають гривню переоціненою на 8-13%


Кабмін затвердив песимістичний макропрогноз-2013: зростання ВВП на 2,5%, інфляція - 6,1%

Азаров сподівається на кредит МВФ без виконання зобов'язань


Дефіцит платіжного балансу України виріс за 10 міс. в два рази

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі