Московський аеропорт «Шереметьєво» через суд вимагає від «АероСвіту» майже 3 млн доларів

Поділитися
Московський аеропорт «Шереметьєво» через суд вимагає від «АероСвіту» майже 3 млн доларів © www.svo.aero
«Шереметьєво» подав на «АероСвіт» в суд. З української компанії вимагають стягнути заборгованість у розмірі 92 млн рублів.

Аеропорт «Шереметьєво» звернувся до Арбітражного суду Московської області з позовом до української авіакомпанії «АероСвіт» про стягнення заборгованості на загальну суму близько 92 млн рублів (майже три мільйони доларів).

Про це повідомив Роман Геніс, офіційний представник аеропорту.

«У позовній заяві міститься вимога про стягнення заборгованості, пені та відсотків за користування чужими грошовими коштами по Стандартній угоді про наземне обслуговування та генеральній угоді», - зазначив він.

Геніс нагадав, що раніше аеропорт «Шереметьєво» заявив про призупинення обслуговування рейсів «АероСвіту» з 10 грудня через борги.

Тим часом, як повідомив журналістам у п'ятницю, 7 грудня, глава Росавіації Олександр Нерадько, «АероСвіт» повністю розрахувалася з боргами за аеронавігаційне обслуговування.

«Вони повністю погасили заборгованість за аеронавігації, але в них є серйозні борги перед російськими аеропортами», - сказав він.

За словами Нерадька, зараз українська компанія разом з аеропортами складає графік погашення заборгованості. Як приклад він навів аеропорт Калінінграда.

5 грудня в «АероСвіті» повідомили, що компанія перерахувала перший транш коштів у рахунок погашення заборгованості перед московським аеропортом.

Авіакомпанія «АероСвіт» заснована в 1994 році, базується в київському міжнародному аеропорту «Бориспіль». Оперує флотом у складі 28 повітряних суден виробництва компанії Boeing, включаючи вісім далекомагістральних Boeing 767 і 20 середньомагістральних Boeing 737. Також використовує літаки перевізників-партнерів Airbus 320, Airbus 321, Embraer 145 і Embraer 195.

Як відомо, «АероСвіт» входить в авіаальянс «Українська авіаційна група» (також у ньому «Донбасаеро» і «Дніпроавіа»), який контролюють структури, близькі до власника групи «Приват» Ігоря Коломойського. !zn

Читайте також:

Аеропорт «Шереметьєво» вирішив призупинити обслуговування рейсів «АероСвіт»

За монополії Коломойського на ринку авіаперевезень готують «істотний удар»


ФДМ планує продати держпакет акцій «АероСвіту»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі